Kifőztük a fesztivált

Az ország kedvenc ebédjét kereste a Vidék íze magazin, és a jövő heti SzeptEmber Feszten a végeredmény is megszületik. A színpompás fesztiváli forgatagban pörköltparádé és sztárfőzőcske is lesz.

Család-otthon2008. 08. 29. péntek2008. 08. 29.

Kép: Habik Ágnes Grillezett gyümölccsel kínálja a vidéki embereket Vidék Íze standon média grill újságíró főzőverseny a Budapesti Bókay kertben Szabad Föld 2007 09 09 Fotó: Habik Csaba

Kifőztük a fesztivált
Habik Ágnes Grillezett gyümölccsel kínálja a vidéki embereket Vidék Íze standon média grill újságíró főzőverseny a Budapesti Bókay kertben Szabad Föld 2007 09 09 Fotó: Habik Csaba

A nagy nyári fesztiválok záróakkordjaként is beillik a pestszentlőrinci Bókay-kertben szeptember 5. és 7. között lezajló SzeptEmber Feszt, ahol elsősorban gasztronómiai élvezetekben lesz része az odalátogatónak. A pörköltparádét például azért szervezték meg, hogy a mai háziaszszonyok is olyan ízletesen tudják elkészíteni a magyar specialitást, mint dédanyáink. Ezt a célt tűzték ki a szervezők, amikor az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend védnökségével mindenki szeme láttára készülnek a pörköltek, mégpedig neves hazai vendéglátóhelyek, nemzetközileg elismert séfek közreműködésével. Az érdeklődő közönségnek nincs más dolga, mint kóstolni, ízlelni és véleményt mondani a több mint harmincféle „versenymunkáról”.
Mostanában a televízió jóvoltából nyomon követhetjük, mire képesek a médiából ismert emberek a konyhában. Ezen a fesztiválon is lesz sztárfőzőcske a Heinz Média Grill Verseny keretein belül. Zenészek, színészek, rádiós és televíziós személyiségek – köztük Csomor Csilla, Koós Réka, Kinizsi Ottó, Damu Roland, Madár Veronika, Horváth Éva, Ganxta Zolee, Leo – rukkolnak elő grillező tudományukkal, majd csapatot alkotva versenybe szállnak a Bogrács-színpadon.
A fesztivál harmadik napján kiderül, mi az ország kedvenc ebédje. A játékot még júniusban indította el a Szabad Föld gasztronómiai havilapja, a Vidék íze magazin, arra kérve olvasóit, hogy árulják el, náluk mi a legkedveltebb vasárnapi ebéd: tyúkhúsleves, gulyásleves, rántott hús vagy pörkölt? A verseny véget ért, a szavazatokat is összesítették, már csak az eredményhirdetés van hátra. A győztes menüt a lap szerkesztői és a nyertesek a helyszínen el is készítik, a finom falatokat pedig a látogatók is megkóstolhatják.
A pestszentlőrinci Bókay-kertben megrendezendő SzeptEmber Feszt gazdag kínálatából kiemeljük még a honanyák főzőversenyét, a Talmácsi Motorsportiskola bemutatóját, a veterán autók felvonulását, a Vitray Tamás vezetésével zajló sakkszimultánt, a gyermekprogramokat és a nagyszínpadi koncerteket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek