Ecetet vesznek sűrített tejjel

Ezüstnemzedék – így „becézik” újabban az ötven éven felülieket. Ők már hamar kifulladnak, és legyintve hagyják, hogy a dús sörényű ifjak magabiztosan törjenek előre. Nálunk az idősödők hiába kajtatnak állásért, és már sírkőre gyűjtenek. De álljon meg a menet! Talán mégsem adják fel ilyen könnyen!

Család-otthonSzijjártó Gabriella2009. 04. 23. csütörtök2009. 04. 23.

Kép: Kutya és ember barátság, kutyahűség, kapcsolat ember és kutya között, a szeretett kutya. 2007.01.27. Fotó: Bohanek Mikló

Ecetet vesznek sűrített tejjel
Kutya és ember barátság, kutyahűség, kapcsolat ember és kutya között, a szeretett kutya. 2007.01.27. Fotó: Bohanek Mikló

Sajnos, a húszéveseké a világ – így kesereg a középkorú tévénéző, miközben a távirányítót nyomogatva a boldog aktívak, azaz a 18–49 évesek kegyeit kereső reklámokat szemléli. A javakorabelieknek legfeljebb a „régi jó dolgokat” ajánlgatják, például a csomag ropit vagy burgonyaszirmot, amire tán a nyugdíjból is futja. A GfK piackutató jóvoltából viszont rádöbbenhetnek, hogy érdemes az ötveneseknek-hatvanasoknak is udvarolni, hiszen a táboruk lassan, de biztosan növekszik. Hazánkban ők veszik meg a napi fogyasztási cikkek zömét, 51 százalékát. A havonkénti nagybevásárlásnál átlagosan 16 ezer forintot hagynak az üzletben.
Az ország öregszik, az ötven évnél idősebbek teszik ki a lakosság 37 százalékát. Minden ötödik magyar a még szívesen vásárolgató 50–64 éves korosztályba tartozik – emeli ki a GfK Hungária nemrég végzett felmérése. A kutatás szerint a középkor derekán járók lehetőségei igencsak különbözők: az 50–54 évesek háromnegyede még aktívan dolgozik, ők többet megengedhetnek maguknak. Ám a leszázalékoltak már a nyugdíjasok kenyerét eszik, így öszszehúzzák a nadrágszíjat.
Honfitársaink az ötödik iksz után rendszerint „régimódi” árukat vásárolnak: zsírral főznek, sok kávét isznak. Ásványvízre se költenek, ugyanis ők rakják kosárba a szifonpatronok háromnegyedét. Valami titokzatos okból az átlagnál több ecetet vesznek, és tán épp azért, hogy a savanyú szájízt ellensúlyozzák, jó sok édes sűrített tejet szereznek be. A hagyományos konyhához ragaszkodó szépkorúak az átlagnál ritkábban vesznek fagyasztott pizzát, készételt, és a gabonapelyhekből is csak minden ötödiket rágcsálják ők.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek