Feldob a borvörös

Egyedülálló, 35 éves levélírónk új lakásba költözött, és otthona berendezésében kérte a segítségünket. Szem előtt tartottuk azon kívánságát, hogy a kis lakás ne legyen bútorral zsúfolt, ugyanakkor természetesen mindennek meglegyen a helye.

Család-otthonD. Tasnádi Marianna2009. 06. 18. csütörtök2009. 06. 18.
Feldob a borvörös

Tágas nappalijának egyik falát a mennyezetig szekrénnyel borítottuk (ami rengeteg holmit elnyel), az egyik polcon helyeztük el a tévét is. A nappaliban helyet kapott egy kényelmes kanapé és egy kellemes fotel, így alkalmas lett vendégek fogadására.

A nappali elkülönülését érzékelteti az a néhány lépcső is, amelyek átvezetnek a dolgozórészbe és az amerikai konyhába. A dolgozó nagyméretű ablaka világosságot biztosít az egész területnek, bár a konyhának is van külön ablaka, ahol a sütés-főzés nemkívánatos szagát kiszellőztetheti. A dolgozót és a konyhát bárpult választja el, mellette hárman is étkezhetnek. Az egy légtérben helyet kapó két különböző funkciót hangsúlyozza a burkolat is: a dolgozóban parkettát fektettünk le, a konyhában kőlapokat.

A nappalit a dolgozótól egy térelválasztó fal különíti el. Itt eredetileg egy kémény éktelenkedett, ami remek ötletet adott: kandallót építettünk a nappali felé, amely meghittebbé teszi a helyiséget – akár napközben, akár este, mikor a kanapé kihúzásával hálószobává alakul a szoba.

A térelválasztó bordó színe a kedves, egyedi hangulat alapja. A fotel, a párnák, valamint a szőnyegben feltűnő foltok is borvörösek, míg a falak és a kanapé világos színűek. A térelválasztótól a falig korlát helyett néhány polcot raktunk, amit szép tárgyakkal lehet feldobni. A nappali parkettája egyszerű, lerakása azonos a dolgozó világos parkettájával. Általában törekedtünk az egyszerűségre, a fiatal lakástulajdonos modern ízlése, az úgynevezett minimal art szellemében.

Ezek is érdekelhetnek