Nyerőbb a tudatos nő

Megoszlanak a vélemények arról, hogy a férfiak inkább a modern kor asszonyát, a tudatos nőt kedvelik-e jobban, vagy a félszeg, gyámolításra szoruló naivát. Felmérések sora igazolja, hogy a férfiak azokba a nőkbe szeretnek bele könnyebben, akiknek sejtelmes, kellemes a kisugárzásuk, nőies az egyéniségük, vonzóak, intelligensek, és megvan bennük az az erő, amiért a férfi felnéz rájuk. (Hölgytársak, pofonegyszerű, nem igaz?) Vagyis a gyenge hölgyeket csak rövid ideig szeretik pátyolgatni a teremtés koronái, hosszú távon nincs türelmük „bíbelődni” a lelkükkel. Más a helyzet persze, ha kölcsönös, igaz szerelmen nyugszik a kapcsolat.

Család-otthonBalogh Mária2009. 07. 31. péntek2009. 07. 31.

Kép: fiatal pár éjszaka szerelem ölelés 2006 06 21 Fotó: Kállai Márton

Nyerőbb a tudatos nő
fiatal pár éjszaka szerelem ölelés 2006 06 21 Fotó: Kállai Márton

Mi hát a tudatos nők titka, akiket a férfiak is képesek szeretni és tisztelni? A tudatos nők úgy élnek, hogy ne csak a maguk örömét leljék meg, de legalább egy nappal tovább tekintsenek, mint a (már bocsánat) öntörvényű férfiak. Vigyáznak az egészségükre, rendszeresen járnak szűrővizsgálatokra, figyelmet fordítanak a helyes táplálkozásra, a rendszeres mozgásra, a lelki energiájuk egyensúlyban tartására. Egy európai felmérés is megerősíti az iménti tételt. A tudatos nők 56 százaléka hallgat teste kisebb figyelmeztető jelzéseire, és ha szükséges, szakembertől kér segítséget. Sokuk a természetes gyógymódot helyezi előtérbe, és 30 százalékuk rendszeresen szed vitamint.

A nők ugyan több lelki és fizikai terhet cipelnek, mint az urak, de saját kárukon előbb-utóbb megtanulják kezelni azokat. Vagyis könnyebben elsajátítják a relaxációt, a meditációt, és több olyan olvasmányt választanak, amelyekkel testi és lelki kiegyensúlyozottságukat visszanyerhetik. A tudatos nők szívesebben ápolnak baráti kapcsolatokat, és akkor is adakoznak, megsegítik az elesettebbeket, ha nekik maguknak is spórolniuk kell. Ettől ugyanis stabilabb lesz a lelkük.

A tudatos nők a legnehezebb élethelyzetben sem bíznak semmit a véletlenre, és akkor sem hagyják el a süllyedő hajót, amikor már a mentőöv is kevésnek bizonyul. Természetük, alkatuk, anyai ösztönük okán az utolsó percig mentik párkapcsolatukat. Ha viszont beteggé teszi őket az értelmetlen küzdelem, ha szeretetlenségben vagy megaláztatásban kell élniük, végleg elengedik azt, aki nem erősíti, csak gyengíti életüket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek