Mágikus tűzijáték

Közeleg az idő, amikor csak lelakatolt televízió és telefon mellett merem majd otthon hagyni serdülő gyerekem. Délelőtt tizenegy felé nyomogatom a távirányítót. Az egyik adón arra várnak választ emelt díjas telefonszámon: négylábú háziállat, szereti a csontot, két betű, a második „b”. Úgy tűnik, egy ország nem sejti a megoldást, a műsorvezető hiába üvölti, hogy ne totojázzunk tovább, csapjunk rá a készülékre.

Család-otthonPalágyi Edit2009. 08. 27. csütörtök2009. 08. 27.
Mágikus tűzijáték

 

Ha továbbkapcsolok, ott azért nógatnak, küldjem a NAP szót a megadott számra, és ők megmondják, meddig fogok élni. A halálom napjával riogatnak – és még én fizessek?! Kiver a víz, fejben összeütöm a végrendeletem, aztán utánanézek a dolognak. A képernyő alsó felén bolhányi betűkkel feltüntetik: az SMS-sel egy szolgáltatásra fizetek elő, cserébe ők hetente hat méregdrága üzenettel bombáznak. Viszont letölthetek csengőhangokat, és ha nagyon kitartó vagyok, egy vicces logót is küldenek a mobilomra.
 
A másik csatornán egy lángoló tekintetű jós fürkészi a jövőt, s arra biztat, tárcsázzam fel őt néhány száz forintért, és akkor olyat tesz… Hogy mit? Nem azt ígéri, hogy élő adásban megjövendöli, mekkora szerencse ér hamarosan, sőt azt is megmondja, mekkora telefonszámlával érkezik a postás. Ő a következő üzletet ajánlja égre meresztett szemekkel: a hívással regisztráljam magam a rendszerükben, és ő cserébe küld egy fényoszlopot, ami hatalmas energiával tölt majd el. Sokan azt hinnék, ez egy óriási átverés, hiszen szabad szemmel könnyen ellenőrizhető, hogy van-e fényoszlop vagy nincsen.
 
Nos, a nagy varázsló megoldja a kérdést. Azt állítja: pont az augusztus huszadikai tűzijáték alatt küldi a fényt. Nem is kell nagyon vizslatnom az eget, s máris meglátom az égi tüneményt.
 
Ezzel csak egy bajom van. Aznap azok is potyázhattak, akik nem költöttek arra egy vagyont, hogy felhívják a Mágust…    

 

Ezek is érdekelhetnek