Brutális kutyakínzások

Devecseri Negróról szólt a múlt héten a Kutyaposta, arról a kiskutyáról, akit a vörösiszapból mentettek ki. Gazdáinak mindenét elvitte az iszapár, de a legfontosabb, mondták, hogy Negró megmaradt…

Család-otthonSzücs Gábor2011. 01. 28. péntek2011. 01. 28.
Brutális kutyakínzások

Ezen a héten pedig azokról az emberbőrbe bújt szörnyetegekről lesz szó, akik mostanában minden eddiginél kegyetlenebb módon, válogatott kínzásokkal pusztítják négylábú társainkat. A Kutyapostás mindig bizonytalan, amikor ilyen témákhoz nyúl, de nem írhatja át a jelen történéseit, amikor nemcsak az olvasói levelek jelzik, hogy elszabadulni látszanak az őrültek, hanem a statisztikák is: az elmúlt tíz napban például kilenc kutyát kínoztak halálra.

Egy nagykőrösi olvasónk – nevét nem írom le, mert fél a tettesektől – arról számolt be, hogy a szomszédjában nyolc, nemrég született kiskutyát öltek le disznóölő fegyverrel. A kutyák egy ott lakó nő barátjáé voltak, de új barát érkezett, aki gyűlölte az állatokat… Éva néni is tollat ragadott Heves megyéből – egy ízben segítettünk neki kiskutyákat szerezni, jelenleg már három tündéri kutyussal él együtt –, ő sem bírja már olvasni az újságokat, merthogy azok teli vannak gyilkolással, kínzásokkal. Hogy újszülött kiskutyákat dobtak kukába, hamut és hulladékot szórva rájuk, hogy a minap összekötött lábbal hajítottak patakba egy összeszurkált kis állatot, s hogy valaki fejszével akart kiirtani egy német juhászt.

Ez utóbbi eset Királdon, ebben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisközségben történt. Több, fejszétől származó sebbel borítva találtak rá állatvédők a megkínzott Baltazárra, akit szerencsére még időben ért a segítség. Sorsát most a németjuhász-fajtamentők vették kezükbe, gondoskodtak gyógyításáról, és – figyelem! –: százezer forint „vérdíjat”, vagyis nyomravezetői jutalmat kínálnak annak, aki segít megtalálni a brutális tett elkövetőjét vagy elkövetőit.

A kedves és jólelkű Éva néni azt írja, szeretné, ha a levelét közzé­tenném, mert akkor az elkövetők ezt elolvasva elgondolkodnának, hogy mi¬csoda bűnt követtek el. Nem, Éva né­ni, ezek az állatemberek nem olvasnak újságot és magukba sem szállnak. Velük szemben csakis a nyers erő alkalmazása lehet a válasz, amely nyers erőt, merthogy (ez esetben sajnálatosan) jogállamban élünk, csakis a bíróság szolgáltathatja. Legjobb tudomásom szerint eddig összesen hat ember került rövid időre börtönbe kutyagyilkosság, kínzás miatt. Most a jogalkotón a sor, hogy meghallja végre a társadalom üzenetét: eddig és ne tovább! A még soha (!) ki nem szabott hároméves büntetési maximumot fel kell emelni legalább ötre, de addig is alkalmazni kell a jogot, bíró hölgyek és urak! Nem mintha akár az öt év börtön is visszaadná egy halálra kínzott kutya életét, de a gondolkodásra és a magába szállásra feltétlenül alkalmas lehet…

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek