Hét krajcár program Békésen

Egykor hét krajcár, ma néhány ezer forint – ha jó helyre jut – hasznos segítség lehet. Békésen a gyerekek étkezéséért indítottak gyűjtést.

Család-otthonPalágyi Edit2011. 01. 19. szerda2011. 01. 19.
Hét krajcár program Békésen

Sok gyereknek azért keservesek a hétvégék, mert akkor nem adnak nekik ebédet a menzán vagy napköziben, otthon pedig nem tesznek eléjük elég ennivalót. Békés városában gyermekétkeztetési akciót indítottak, melynek jóvoltából a nyári szünet kivételével minden szombaton meleg ételhez juthatnak a rászorulók.

Magánszemélyek, vállalkozások és civil szervezetek támogatásával tervezik életben tartani a kezdeményezést, melyben alkalmanként 150 gyerekről gondoskodnak. A listát a helybeli pedagógusok és óvónők állították össze, mivel azonban több száz rászoruló akad, így a résztvevők névsora mindig változik. A családokat levélben értesítették arról, hogy a csemetéknek szánt ételt hol vehetik át és vihetik haza. A tervek szerint havonta más-más intézmény konyhája vállalja ingyen a főzést, sőt, az éttermek is jelezték segítő szándékukat.

A becslések szerint az adományozók és az önkéntes munkára jelentkezők évente 5-6 millió forinttal támogatják majd  a szegény sorsú nebulókat. A kezdeményezés célja, hogy egy új szemléletet honosítsanak meg: a települések ne csak az államtól várják a segítséget, hanem ők is tegyék hozzá a magukét. Az adományozók befizetéseit a Családért Alapítvány számlájára várják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek