Közös ismertetőjük: emberek

Ahogy fenyegetőztem, rossz hírekkel folytatjuk a Kutyapostát. Néhány hete kaptam az alábbi levelet Fürj Katalintól Gyomaendrődről.

Család-otthonSzücs Gábor2011. 01. 14. péntek2011. 01. 14.
Közös ismertetőjük: emberek

„December 3-án tragédia történt a családunkban. Reggel, mint mindennap, sétálni indultunk 9 éves keverék kiskutyámmal, Roccóval, aki pórázon volt. A Fő téren jártunk, amikor megtámadott bennünket egy gazdátlan kaukázusi farkasölő kutya. Védekezésről szó sem lehetett, mert percek leforgása alatt a kiskutyám lágyékát és gerincét összevissza harapta. Csak néhány pillanatig élt még, utána elszállt belőle a lélek. Én őrült módjára ordítottam, sokkot kaptam.

Később megtudtam, hogy nem mi voltunk az elsők, akiket megtámadott ez a kutya. Több bejelentés érkezett a rendőrségre és az önkormányzatra is, hogy az iskola környékén egy nagytestű kutya sétálgat. Megtettük a rendőrségi feljelentést, a támadó ebet a történtek után másfél órával altatólövedékkel befogták, amibe belehalt.

Tudom, hogy elsősorban a kutya gazdája a felelős, de azért azt is megkérdezném: a korábbi bejelentésekre miért nem intézkedtek az illetékesek? A mi családunk kutyabarát, ez ideig legalább 15-20 kóbor kutyusnak találtunk gazdát. Nem tudjuk feldolgozni ezt a csapást, hiszen a mi kis Roccónk is találtként került hozzánk, most lett volna 9 éves. Családtagnak számított, a 89 éves nagymamámnak volt társa a mindenna¬pokban, mivel a harmadik emeletről ő már nem tud lejárni.

Kérjük az önök segítségét, igazából még azt sem tudjuk, hogy miben, csak érezzük, hogy itt nagy felelőtlenség történt… Akár egy gyermeket is megtámadhatott volna az a nagy kutya.”
Az Orpheus Állatvédők egy kidobott tacskóról adtak hírt, szerencsére ennek a történetnek legalább a vége jó. Egy kicsit…

A kis tacskó keveréket elütötte egy autó. Aki elgázolta, megállás nélkül továbbhajtott. Állatbarátok értesítették az egyesület által működtetett ebrendészetet. A riadt, zavart kutya eközben (mivel a hátsó lábát és a fejét érte erősebben az ütés) mellső lábai segítségével elkúszott a közelben lévő vizes csatornához, majd megpróbált átkelni azon, de ez már nem sikerült neki. Az orphe¬usosok a kutyát néhány perc alatt kimentették a jéghideg vízből, majd az ebrendészeti telepre szállították, ahol megkezdték a gyógyítását.

Sibunak nevezték el; a telefonáló állatbarátok segítsége nélkül biztos pusztulás várt volna rá.
És akkor a lapzártakor hallott dráma: minden eddiginél bestiálisabban kínoztak és végeztek ki egyelőre ismeretlen tettesek egy fajtatiszta doberman kutyalányt Gyermelyen.

Ez megölette, az kidobta, amaz elütötte, emez megkínozta… Közös ismertetőjük: emberek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek