Drága a benzin, avagy kifogások munkába menés ellen

A munkavállalók találékonysága nem ismer határokat. Nem is gondolnánk, hogy amikor sokan szenvednek a munka hiányától, másoknak az a probléma, hogy van, és mindent megtesznek, hogy minél többet lehessenek távol a munkahelyüktől.

Család-otthonKovács Réka2012. 08. 21. kedd2012. 08. 21.
Drága a benzin, avagy kifogások munkába menés ellen

A munkavégzési technológiákat fejlesztő Citrix megbízásából készült az a kutatás, amely rámutat arra, milyen okai lehetnek a munkahelyi elégedetlenségnek, amely sokakat arra késztet, hogy egy-egy napot ellógjanak a munkahelyükről. A több mint ezer válaszadó részvételével készült kutatás szerint a munkavállalók mintegy háromnegyede szembesül olyan munkahelyi eseményekkel, mint a csapatépítés, a kötelező fotózás, amelyeket utálnak, és amely elől inkább menekülnének. – derül ki az ELTE hírleveléből.

A munkahelyi hangulat elsődleges szempont a dolgozók számára, hiszen a hét legnagyobb részét összezárva töltik el. Habár sokan találnak közeli jó barátokra a munkatársak között, többen kénytelenek kellemetlennek tartott kollégával együtt dolgozni. A megkérdezettek fele a folyamatosan panaszkodó kollégától mászik a falra, de hasonló arányban rosszul tűrik az okoskodó és nyűgös típusokat is.

A főnökökkel sem könnyű a helyzet: sokszor ellopják a beosztottjaik ötleteit, okoskodnak vagy egész egyszerűen vesznek tudomást alkalmazottaikról. A kellemetlen főnök tízből három válaszadót arra késztet, hogy úgy ossza be nyári szabadságát, hogy minél kevesebb időt kelljen vezetőjével együtt töltenie.

A hivatalos szabadság és a beteget jelentés azonban csak két ok, hogy a dolgozó távol maradjon a munkahelyétől. A Citrix felmérése szerint vannak, akik egészen képtelen ötletekkel hajlandóak előállni azért, hogy ne kelljen bemenni a munkahelyükre. A lekérdezés során a munkavállalók hajlandóak lennének a drága benzinárakra, a diétájukra, a tiszta ruha hiányára, a kertész felügyeletére, de még Elvis születésnapjára is hivatkozni, csak hogy otthon maradhassanak.

 

Ezek is érdekelhetnek