Bárkiből lehet vezető

Egy amerikai közvélemény-kutatás szerint a többséget nem zavarja, ha magas beosztásban lévő feletteseik nyíltan vállalják homoszexualitásukat.

Család-otthonKovács Réka2012. 11. 28. szerda2012. 11. 28.
 Bárkiből lehet vezető

Amerika mindent megtesz az egyenlőség jegyében, így az amerikai elnökválasztással egy időben négy államban is népszavazást tartottak a melegházasságról. Maine, Washington és Maryland lakossága az egynemű párok házasságkötése mellett tette le a voksát, míg Minnesota lakossága arról döntött, nem kívánja törvényen kívül helyezni jelenleg is hatályos, a melegházasságot engedélyező törvényét – olvasható az ELTE hírlevelében. 

Az amerikai YouGov közvélemény-kutató és az Economist közös kutatása is hasonló eredményre jutott, melyben a válaszadók mintegy 70 százaléka véli úgy, hogy egy egyetemi professzor, polgármester vagy vállalkozás vezető lehet másságát nyíltan vállaló személy, és több mint 65 százalék fogadja el, ha egy kongresszusi képviselő vagy egy sportcsapat vezető edzője meleg, míg 60 százalék körüli az elfogadók aránya a katonai vezetők és a középiskolai igazgatók esetében.

Egyetlen kérdezett szakma, az egyházi vezető az, amelyről az amerikaiaknak csak 45 százaléka gondolja úgy, betöltheti azt másságát nyíltan vállaló személy.