Magyar gasztro: kockából készül a leves

A magyar háziasszonyok inkább otthon főznek, minthogy rendeljenek. A meleg étel alapjául pedig legtöbbször ételalapot, ízesítőkockát használnak. A leves vasárnaponként szinte minden háztartásban kötelező fogás, de az otthonok kétharmadában egy héten többször is előkerül a merőkanál.

Család-otthonKovács Réka2013. 01. 31. csütörtök2013. 01. 31.
Magyar gasztro: kockából készül a leves

Dolgosak a háziasszonyok hazánkban, ugyanis mindössze egynegyedük főz kizárólag hétvégén, minden második válaszadó hetente akár háromszor-négyszer is tud rá időt szakítani, hogy meleg ételt készítsen a családja számára. A háziasszonyok közel 50%-a spórol időt azzal, hogy ételalapokkal, ízesítő kockákkal készíti el a család kedvenceit. A praktikusság azokra a konyhatündérekre is jellemző, akik minden nap szakítanak időt a főzésre. Több mint 26%-uk a levesek mellett más ételek ízét is gazdagítja kockával - sokan tesznek a rizs vagy tészta főzővízébe, mások mártások, szószok, alaplevek elkészítéséhez használják ezeket. – derült ki a Maggi kutatásából.

A vasárnapi húsleves is kockával készül
A háziasszonyok 80%-a szerint a vasárnapi húsleves elengedhetetlen összetevője a leveskocka. A felmérésből kiderült, hogy már anyáink is szívesen ízesítették így a hétvégi húslevest, a válaszadók harmada ugyanis a hagyományos családi receptúra részeként dob kockát a levesbe. A levesek elkészítéséhez főleg azok használnak kockát, akik több személyre főznek, de a fiatalabb, 18-35 éves korosztály is szívesen dobja fel vele ételeit. A megkérdezettek 50%-a finom, zöldséges íze, 40%-uk pedig megbízhatóan jó íze miatt használ leveskockát.
 

Ezek is érdekelhetnek