Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
De nemcsak a chips, hanem a panírozott ételek rendszeres fogyasztása is harmadával növeli a rák kialakulásának kockázatát.
Kép: chips evés táplálkozás egészségtelen életmód tv nézés lakás otthon étel 2012 12 01 Fotó: Kállai Márton
Sosem lehet eleget cikkezni a gyorsételek egészségre ártalmas hatásairól, újabb és újabb kutatási eredmények rémítik a fogyasztókat. A figyelmeztető jelekre azonban érdemes odafigyelni, mert még mindig könnyebb megelőzni bajt.
Egy friss kutatás szerint a chips, a gyorséttermi rántott csirke, hal és fánk jelentősen növeli a rák kialakulásának kockázatát. Korábbi tanulmányok azt már bizonyították, hogy a tápanyagban szegény étrend okozhat prosztata rákot, most azonban kiderült, hogy a bő zsiradékban sütött ételek is hasonló veszélyforrást jelentenek.
Azok, akik a hetente egynél többször fogyasztanak ilyen ételeket 30-37 százalékkal is növelhetik a daganat kialakulásának esélyét. Ez rákfajta leginkább az 50 év feletti férfiakat veszélyezteti és a genetikai tényezők mellett az étrend is nagyban hozzájárulhat a kialakulásukhoz.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu