Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Annak ellenére, hogy a szakemberek nem győzik hangoztatni: a reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése, mégis minden ötödik európai egyáltalán nem fogyaszt és több mint 60 százalékuk többször kihagyja a héten a nap első étkezését.
Elszomorító adatokat közölt az Európai Gabonapehely Szövetség felmérése, mely szerint az európai lakosság még mindig nem tulajdonít nagy jelentőséget a reggelinek. A kifogások között leginkább az szerepel, hogy nincs idő reggel a nagy rohanásban még enni is. Pedig a kiegyensúlyozott reggelihez nem kell sok idő, ideális megoldás lehet például a teljes értékű gabonával készült gabonapehely friss gyümölccsel és tejjel.
De a felnőttek mellett a gyerekek esetében sem sokkal jobb a helyzet: háromból egy gyerek egyáltalán nem reggelizik, vagy ritkán esznek a gyerekek, mielőtt iskolába mennének. Ébredés után a szervezetünk energiaszintje alacsony, hiszen a vacsora és a reggeli között akár 12 óra is eltelhet, ezért létfontosságú, hogy megfelelő tápanyagokhoz jussunk.
A szakemberek szerint a hagyományos felvágottas vajas fehér kenyér, zöldség és folyadék nélkül nem elegendő ehhez, hanem szem előtt kell tartani, hogy a reggeli kellően tápláló legyen. A rostok, a kalcium, a magnézium, valamint az egyéb ásványi anyagok és vitaminok mind elengedhetetlenek a kiegyensúlyozott napindításhoz. A vizsgálatok egyértelműen kimutatták, hogy ha a reggelizés során nem juttatjuk szervezetünkbe e létfontosságú tápanyagokat, akkor azt a nap során elfogyasztott ételekkel sem tudjuk teljes mértékben pótolni.
Milyen a megfelelő, tápanyagokban gazdag reggeli? A felmérések szerint a gabonapehely vas- és B-vitamin forrás lehet, ráadásul sok országban a lakosság vitamin és ásványi anyag bevitelének elsődleges forrását jelenti.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu