Strandrangsor

Ilyen kánikulában az ember legszívesebben nyakig vízben ülve, úszva, sörözve vészelné át az igen kimerítő heteket! Arra a kérdésre, hogy hol lubickoljunk, a brit Guardian című lap olvasói által a világ tíz legjobb strandját felvonultató lista is segít megadni a feleletet.

Család-otthon(markos)2013. 08. 09. péntek2013. 08. 09.
Strandrangsor

Egzotikumban, látványban, luxusban nincs hiány, legyen szó geotermikus medencéről Izlandon, csobbanjunk nagyot a Spree folyó vizén lebegő szabadtéri uszoda vizében Berlinben vagy egy barcelonai háztetőre álmodott strandon. Ráadásul mi, magyarok is büszkén dughatjuk a hideg víz alá a fejünket: a margitszigeti Palatinus strand is bekerült a válogatásba!
Az első helyezettek Európán kívül találhatók. A dobogó élére a sydneyi olimpiai uszoda medencéje került az olvasók szavazatai alapján. Az ausztrálok 1936-ban megnyitott nemzeti kincse felavatásakor valódi építészeti csoda volt, hiszen a város északi központjában, az öböl mentén, egy vasszerkezetes híd tövében található. A második helyen a Santiago de Chilétől 100 km-re nyugatra található San Alfonso del Mar természetes tengeri lagúnájában lévő medence végzett. Az ember által épített rekordhosszúságú szabadtéri medence sós vizű, ám a tenger hőmérsékleténél 9 fokkal melegebb. A brit olvasók három helyi strandot is beszavaztak a válogatásba. Európában nagy népszerűségnek örvend még a portugál Piscina des Mares is, melyet tervezője a tengerparti sziklák közé ékelt be.

A listáról egyebek között Ázsia sem hiányozhat, az elvárt luxust Szingapúr hozza. Egyszerre három, ötvenöt emelet magas toronyház csúcsán, a Skypark rekreációs terület mentén fut a távol-keleti kontinensről legtöbbek által ajánlott Marina Bay Sands hotel strandja, mely azonban csak a szállóvendégek által látogatható. Afrikát Fokváros egyik legkisebb strandja, a főképp családok által látogatott St. James Beach képviseli.

S hogy ennyi különleges hely között válogatva mégis mi a vonzó a külföldiek számára a margitszigeti Palában? Az idelátogató turisták a fővárosiak egyik kedvenc, termálvizes fürdőjére leadott szavazataikat az élménymedencék nyújtotta pazar időtöltéssel indokolták.
 

Ezek is érdekelhetnek