Az alkohol váláshoz vezet

Legalábbis abban az esetben, ha a két fél eltérő italozási szokásokkal rendelkezik. Vajon meddig tolerálható a párunk alkohol-fogyasztása?

Család-otthonKovács Réka2013. 11. 26. kedd2013. 11. 26.
Az alkohol váláshoz vezet

Egy friss tanulmány szerint növeli a válás kockázatát, ha egy párkapcsolatban a felek eltérően állnak az alkohol fogyasztásához. Egy alkoholista férj vagy feleség óriási terhet rak a párkapcsolatra, és a másik féltől sokszor erőn felüli toleranciát és türelmet igényel.

Azok a párok, ahol mindkét fél sokat iszik, nagyjából azonos eséllyel maradnak együtt, mint a kevés vagy egyáltalán nem fogyasztó párok, vagyis a probléma a különbségben rejlik.

A Buffalo Egyetem kutatói 634 pár életét követték a házasságuk első 9 évében azt figyelve, hány válás következik be ez idő alatt. A pároktól megkérdezték az alkohol-fogyasztási szokásaikat is: nagyfogyasztóknak azok számítottak, akik egy alkalommal hat vagy több italt fogyasztanak, vagy annyit, hogy lerészegedjenek.

A párok mintegy fele elvált azok közül, ahol csak az egyik fél ivott, míg a hasonlóan fogyasztó párok esetében ez az arány csupán 30 százalék volt.


 

Ezek is érdekelhetnek