Ceterum censeo: Ladányit vissza a válogatottba!

Lassan el is felejtjük a hideget, ám egy téli sportágban, a jégkorongban most kezdenek sűrűsödni az események. Dél- Koreában április 20-tól rendezik meg a divízió I/A világbajnokságot, ahol válogatottunk a Koreai Köztársaság, Ukrajna, Szlovénia, Ausztria és Japán válogatottjaival küzd az első két hely valamelyikéért, ami a 2015-ös elit-vb-re kijutást jelenti, míg az utolsó kiesik a divízió B osztályba. Nagy tehát a tét, s ennek megfelelően a feszültség is.

Család-otthonPalágyi Béla2014. 04. 05. szombat2014. 04. 05.

Fotó: Fotó: Mudra László - Dabdocler.hu

Ceterum censeo: Ladányit vissza a válogatottba! Fotó: Fotó: Mudra László - Dabdocler.hu

Kezdődött azzal, hogy a szövetségi kapitány, a kanadai illetőségű Rich Chernomaz belegázolva a magyar hokibarátok lelkületébe – és tegyük hozzá, a szakmaiságot is félretéve –, kihagyta a válogatott keretből Ladányi Balázst, a válogatott 38 éves ikonját. Az indok: fiatalítás kezdődött.

Nos, a drukkerek véleménynyilvánítására bőven akadt mód, hiszen a Magyar Kupa négyes döntőjében a Dunaújváros az EBEL-résztvevő Sapa Fehérvár AV 19 csapatát fogadta – és verte meg 4-1 arányban. Ladányi a Duna-parti Dab. Docler színeiben gólt ütött, gólpasszt adott – a közönség pedig szimpátiatüntetést tartott mellette. Ez a győzelem azért különösen értékes, mert 2005. óta nem sikerült hasonló bravúr – és a fehérváriak is elszoktak attól, hogy hazai ellenfél előtt kelljen meghajolniuk. Ocskay Gábor, a csapat szakosztály-igazgatója nem is hagyta ennyiben a dolgot. Drámai hangú nyilatkozatban közölte, hogy csapatuk az elmúlt tíz esztendő talán legfájóbb vereségét szenvedte el, amiért a menedzsment elnézést kér a szurkolóktól, a szponzoroktól és a szimpatizánsoktól. „Egy év nehezen felépített munkáját és eredményét egyetlen este alatt szinte porig romboltuk, ez nem maradhat következmények nélkül.”

Bejelentette, hogy az edzőnek és a játékosoknak a fizetésük 20 százaléka a klub pénztárában marad, amiből szurkolói buszutakat és gyermekkórházi támogatást finanszíroznak. Hát, nem tudom, szívesen korongoznék-e olyan csapatban, ahol hazai ellenfél ellen tilos veszíteni. Mit szóljon a szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapata, amelyik két nemzetközi kupában is szerepelt, ha éppen a Fehérvár veri meg? A dunaújvárosiak elmondták: mivel a MOL-ligában a vártnál gyengébben ment nekik, a kupával szerették volna kárpótolni magukat. Elnyerték és méltán boldogok, mivel rengeteget készültek a megyei rangadóra. Ünneplésüket az sem tudja elrontani, amit az ellenfél megbüntetése üzen, miszerint fegyelmezetlen, félszívvel küzdő ellenfél elől hódították el a kupát… „Sapáéknál” jó lenne, ha megjegyeznék: az EBEL-ben indulás idehaza nem jelent hitbizományt semmire. Egyébként meg: Ladányit a válogatottba!

Ezek is érdekelhetnek