Új tehetségkutató: a Paraszupersztár!

Fogyatékos embereknek a legkülönfélébb művészeti ágakban indít tehetségkutató versenyt a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége. Nos, vajon miért nem próbálkoznak azokban a népszerű televíziós versenyekben, ahová bárki jelentkezhet?

Család-otthonB. H.2014. 04. 17. csütörtök2014. 04. 17.
Új tehetségkutató: a Paraszupersztár!

Gábor Imola, a MEOSZ sajtófőnökea felvetésre így válaszolt:

– Védett környezetben, ahol a fogyatékossággal élők a sorstársaikkal mérkőzhetnek meg, nagyobb önbizalommal lépnek színpadra. Igaz, hogy az utóbbi években egyre több szó esik az elfogadásról, hogy a fogyatékkal élő ugyanolyan értékes tagja a társadalomnak, ám ez egyelőre még nem ivódott be sem a köztudatba, sem az érintettek gondolkodásába.

A rendezvény ötletgazdája Farkas Bálint színművész, Bálint Emese színész, énekes, harmonikaművész és Monspart Sarolta világbajnok tájfutó. A versenyt előadóés alkotóművészet kategóriákban hirdették meg. A fogyatékosság típusától függetlenül bárki jelentkezhet május 20-ig a ParaSzuperSztárba, életkori megkötés nincs.

A MEOSZ azért is fontosnak tartja a versenyt, mert ráirányíthatja a figyelmet a fogyatékos emberek tehetségére, segítheti elfogadásukat, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi beilleszkedését.

Ezek is érdekelhetnek