Szezonja van - zöldborsós ajánlatok

A zölborsós fasírt receptje mellett a Vidék Íze magazinból két ajánlat: a pöttyös vacsora; és a csirkemell borsóbundában, lengyeles répával.

Család-otthonVidék íze2014. 06. 19. csütörtök2014. 06. 19.

Kép: Zöldborsós fasirt fenyömagos-rucolás burgonyával 2010.04.09. fotó: Németh András Péter, Fotó: Photographer: Andras Peter Nemeth

Szezonja van - zöldborsós ajánlatok
Zöldborsós fasirt fenyömagos-rucolás burgonyával 2010.04.09. fotó: Németh András Péter
Fotó: Photographer: Andras Peter Nemeth

Zöldborsós fasírt
Hozzávalók:
- 30 dkg zöldborsó 
- olaj
- só
- 4 tojás
- 2 zsemle
- 3 dl tej
- bors
- 15 dkg zsemlemorzsa
A körethez:
- 50 dkg burgonya
- bors
- 10 dkg fenyőmag
- só
- 10 dkg rucola
- olívaolaj

A zöldborsót kevés olajon a saját gőzében megpároljuk. Összeturmixoljuk a tojásokkal, a tejbe áztatott zsemlékkel, majd sózzuk és borsozzuk.

Lapos pogácsákat készítünk a masszából, megforgatjuk zsemlemorzsában, azután forró, bő olajban aranybarnára sütjük.

A burgonyát megpucoljuk, és uborkareszelőn legyaluljuk. Olívaolajon fedő alatt megpuhítjuk, majd a fedőt levéve pirosra sütjük. Sóval-borssal ízesítjük, végül hozzákeverjük a száraz serpenyőben megpirított fenyőmagot és az apróra vágott rucolát.

További két zöldborsós recept a Vidék Íze magazinból:

Pöttyös vacsora ;
Csirkemell borsóbundában lengyeles répával

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek