Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A zölborsós fasírt receptje mellett a Vidék Íze magazinból két ajánlat: a pöttyös vacsora; és a csirkemell borsóbundában, lengyeles répával.
Kép: Zöldborsós fasirt fenyömagos-rucolás burgonyával 2010.04.09. fotó: Németh András Péter, Fotó: Photographer: Andras Peter Nemeth
Zöldborsós fasírt
Hozzávalók:
- 30 dkg zöldborsó
- olaj
- só
- 4 tojás
- 2 zsemle
- 3 dl tej
- bors
- 15 dkg zsemlemorzsa
A körethez:
- 50 dkg burgonya
- bors
- 10 dkg fenyőmag
- só
- 10 dkg rucola
- olívaolaj
A zöldborsót kevés olajon a saját gőzében megpároljuk. Összeturmixoljuk a tojásokkal, a tejbe áztatott zsemlékkel, majd sózzuk és borsozzuk.
Lapos pogácsákat készítünk a masszából, megforgatjuk zsemlemorzsában, azután forró, bő olajban aranybarnára sütjük.
A burgonyát megpucoljuk, és uborkareszelőn legyaluljuk. Olívaolajon fedő alatt megpuhítjuk, majd a fedőt levéve pirosra sütjük. Sóval-borssal ízesítjük, végül hozzákeverjük a száraz serpenyőben megpirított fenyőmagot és az apróra vágott rucolát.
További két zöldborsós recept a Vidék Íze magazinból:
Pöttyös vacsora ;
Csirkemell borsóbundában lengyeles répával
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu