Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Kép: Köményes-krumplis kenyér, Fotó: Photographer: Andras Peter Nemeth
Hozzávalók:
- 50 dkg főtt burgonya
- 25 dkg finomliszt
- 1 tk. cukor
- 3 ek. olaj
- 1 dkg élesztő y 1,5 dl tej
1 csapott tk. só
- 1 tk. köménymag
Egy deciliter langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet mély tálba szitáljuk. A közepébe öntjük a megkelt élesztőt, az olajat és az áttört burgonyát. Hozzáadjuk a sót meg a köménymagot, az egészet összedolgozzuk, majd apránként még annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Hólyagosra dagasztjuk, lisztezett deszkán két részre osztjuk, hosszúkás vekniformára alakítjuk, azután kizsírozott tepsire tesszük. Letakarva, langyos helyen még egy órát kelesztjük, majd a tetejét vízzel megkenjük, és 160-170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu