Változik-e a liszt ára?
A malmok egy része még mindig a tavalyi, drágán vett búzát őrli.

A malmok egy része még mindig a tavalyi, drágán vett búzát őrli.
A kukorica még mindig drágább az étkezési búzánál.
A kovászos kenyér: csak liszt, víz, só meg egy kis varázslat.
A kovászos kenyér: csak liszt, víz, só meg egy kis varázslat.
A negyedik generáció őrli a lisztet a szigetszentmiklósi Szabó Hengermalomban. A történelem megtépázta a családot, de sikerült talpon maradniuk, idomultak a változó időkhöz és piachoz, csak a jól bevált technológiáról és minőségről nem mondtak le. Ma is a
A negyedik generáció őrli a lisztet a szigetszentmiklósi Szabó Hengermalomban. A történelem megtépázta a családot, de sikerült talpon maradniuk, idomultak a változó időkhöz és piachoz, csak a jól bevált technológiáról és minőségről nem mondtak le. Ma is a
Életműdíj és több ízben az Ipar Kiváló Mestere cím. Kis István alig 14 éves volt, amikor péknek állt. Azóta csaknem hetven év telt el, de ma, 83 évesen is olyan szívvel és odaadással süti a kenyeret a Taron lévő falusi pékségében, mint hajdanán.
Több milliárd forintot nyert már el a sütőipar uniós forrásból modernizációra. Az elmúlt években robbanásszerű a termékkör bővülése, minden pék keresi a fogyasztók kegyeit.
Több milliárd forintot nyert már el a sütőipar uniós forrásból modernizációra. Az elmúlt években robbanásszerű a termékkör bővülése, minden pék keresi a fogyasztók kegyeit.
Támogatási rendszer kidolgozását sürgeti a Pékszövetség. A magyar sütőipari vállalkozások ugyanis mintegy 60 százaléka veszteséges állításuk szerint. Nem véletlen, hogy az ágazat nem vonzó: háromezer pék, azaz képzett sütőipari szakember hiányzik a pékség
Támogatási rendszer kidolgozását sürgeti a Pékszövetség. A magyar sütőipari vállalkozások ugyanis mintegy 60 százaléka veszteséges állításuk szerint. Nem véletlen, hogy az ágazat nem vonzó: háromezer pék, azaz képzett sütőipari szakember hiányzik a pékség
A Magyarok kenyere programban az ország valamennyi megyéjéből és a határon túlról is érkeztek tételek – jelentette be Korinek László, az ötlet elindítója a Veszprém megyei Nemeshanyban, ahol összeöntötték az ünnepi kenyérhez felajánlott gabonatételeket.
A Magyarok kenyere programban az ország valamennyi megyéjéből és a határon túlról is érkeztek tételek – jelentette be Korinek László, az ötlet elindítója a Veszprém megyei Nemeshanyban, ahol összeöntötték az ünnepi kenyérhez felajánlott gabonatételeket.
Nyár van, aratnak a Sárréten. Kombájnok mohognak a nagybajomi, bihartordai, nagyrábéi határban, piros pótkocsikon gyűlik a búza, amiből majd sül a ropogós kenyér.
Nyár van, aratnak a Sárréten. Kombájnok mohognak a nagybajomi, bihartordai, nagyrábéi határban, piros pótkocsikon gyűlik a búza, amiből majd sül a ropogós kenyér.
A learatott búza mennyisége jobb a vártnál, minőség pedig jóval felülmúlja a tavalyit. A termelők áremelkedésre számítanak, mely a liszt drágulását is magával hozhatja. A pékek még nem foglalkoznak a változásokkal.
A learatott búza mennyisége jobb a vártnál, minőség pedig jóval felülmúlja a tavalyit. A termelők áremelkedésre számítanak, mely a liszt drágulását is magával hozhatja. A pékek még nem foglalkoznak a változásokkal.