Magyar malom lisztjéből
A pékmesterség pedig talán a világ egyik legszebb hivatása.

A pékmesterség pedig talán a világ egyik legszebb hivatása.
Látástól késő estig dolgozhattak a kombájnok a földeken.
Kicsiny pékség az Arán Budapest bulinegyedében.
Három kategóriában csaknem 100 pékárut neveztek be.
Három kategóriában csaknem 100 pékárut neveztek be.
A malmok egy része még mindig a tavalyi, drágán vett búzát őrli.
A malmok egy része még mindig a tavalyi, drágán vett búzát őrli.
A kukorica még mindig drágább az étkezési búzánál.
A kovászos kenyér: csak liszt, víz, só meg egy kis varázslat.
A kovászos kenyér: csak liszt, víz, só meg egy kis varázslat.
A negyedik generáció őrli a lisztet a szigetszentmiklósi Szabó Hengermalomban. A történelem megtépázta a családot, de sikerült talpon maradniuk, idomultak a változó időkhöz és piachoz, csak a jól bevált technológiáról és minőségről nem mondtak le. Ma is a
A negyedik generáció őrli a lisztet a szigetszentmiklósi Szabó Hengermalomban. A történelem megtépázta a családot, de sikerült talpon maradniuk, idomultak a változó időkhöz és piachoz, csak a jól bevált technológiáról és minőségről nem mondtak le. Ma is a
Életműdíj és több ízben az Ipar Kiváló Mestere cím. Kis István alig 14 éves volt, amikor péknek állt. Azóta csaknem hetven év telt el, de ma, 83 évesen is olyan szívvel és odaadással süti a kenyeret a Taron lévő falusi pékségében, mint hajdanán.
Több milliárd forintot nyert már el a sütőipar uniós forrásból modernizációra. Az elmúlt években robbanásszerű a termékkör bővülése, minden pék keresi a fogyasztók kegyeit.
Több milliárd forintot nyert már el a sütőipar uniós forrásból modernizációra. Az elmúlt években robbanásszerű a termékkör bővülése, minden pék keresi a fogyasztók kegyeit.