Látástól késő estig dolgozhattak a kombájnok a földeken.
Három kategóriában csaknem 100 pékárut neveztek be.
A malmok egy része még mindig a tavalyi, drágán vett búzát őrli.
A kovászos kenyér: csak liszt, víz, só meg egy kis varázslat.
A negyedik generáció őrli a lisztet a szigetszentmiklósi Szabó Hengermalomban. A történelem megtépázta a családot, de sikerült talpon maradniuk, idomultak a változó időkhöz és piachoz, csak a jól bevált technológiáról és minőségről nem mondtak le. Ma is a
Több milliárd forintot nyert már el a sütőipar uniós forrásból modernizációra. Az elmúlt években robbanásszerű a termékkör bővülése, minden pék keresi a fogyasztók kegyeit.
Támogatási rendszer kidolgozását sürgeti a Pékszövetség. A magyar sütőipari vállalkozások ugyanis mintegy 60 százaléka veszteséges állításuk szerint. Nem véletlen, hogy az ágazat nem vonzó: háromezer pék, azaz képzett sütőipari szakember hiányzik a pékség