Szezonja van: Pukkanós-, Túró-, Vánkos-...

Farsang idején előkerülnek a fánk-receptek. A Pukkanós- és a Túrófánk a Vidék Íze receptmagazinból, és ajánlunk még egy harmadik fánkfélét is, a Vánkosfánkot.

Család-otthonVidék íze2015. 02. 12. csütörtök2015. 02. 12.

Kép: Pukkanós fánk 2008.01.03. fotó: Sárközy György

Szezonja van: Pukkanós-, Túró-, Vánkos-...
Pukkanós fánk 2008.01.03. fotó: Sárközy György

Pukkanós fánk
Hozzávalók: - 7 dkg vaj - 17 dkg liszt - 2 dl víz - 5 tojás - olaj a sütéshez - 10 dkg étcsokoládé
A vizet a vajjal felforraljuk, és belekeverjük a lisztet. A tűzön addig kavarjuk, amíg az edénytől és a kanáltól elválik. Ha kihűlt, egyenként belekeverjük a tojásokat. A tésztából két kávéskanál segítségével fánkocskákat szaggatunk a forró olajba. Amikor a fánkok egyik oldala megsült, pukkanás kíséretében a másik oldalukra fordulnak. A kisült fánkokat lecsepegtetjük, és még forrón meghempergetjük reszelt csokoládéban. Melegen és hidegen egyaránt finom.
A recept linkje.

Ezek is érdekelhetnek