Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Búcsús kifli - Bögrés hájas pogácsa - Köményes ropogós
Kép: búcsús kifli fotó:Sárközy György 2013.01.17.
Búcsús kifli
Hozzávalók:
A tésztaalaphoz:
- 50 dkg liszt - 1 tojás - 1 tojássárgája
- 25 dkg vaj - 1 dl tej - 1 kockacukor
- 2 dkg élesztő - só - 6 dkg ömlesztett sajt
A kenéshez:
- 25 dkg darált töpörtyű
A tetejére:
- 1 tojás - 10 dkg ementáli
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Összegyúrjuk a liszttel, az egész tojással és a sárgájával, a lereszelt vajjal meg az ömlesztett sajttal, adunk hozzá körülbelül egy evőkanálnyi sót is. Jól összegyúrjuk, majd 40 percig pihentetjük. Utána lisztezett deszkán hat egyforma cipót formázunk belőle. A tésztadarabokat egyesével kerekre nyújtjuk. Megkenjük a darált töpörtyűvel, majd mindegyik körlapot 8 cikkre felvágjuk. A cikkeket a széles oldalukról indulva kiflivé tekerjük. Zsírozott sütőlemezre tesszük, sós felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu