'Bízom a Jézuskában, hogy vannak még jó emberek'

A Szabad Föld 2015. 51-52. számában, a "Segítsünk egymáson" rovatunkban megjelent olvasói üzenetek.

Család-otthonOlvasói levél2015. 12. 22. kedd2015. 12. 22.
'Bízom a Jézuskában, hogy vannak még jó emberek'

Oláh Mihályné levele a 4535 Nyíribrony, Fő út 90. címről érkezett (telefonszáma 06-42/631- 511):
„Hat kiskorú gyermekünket neveljük a férjemmel, öt lányt és egy kisfiút. A lányok 17, 13, 10, 8 és 6 évesek, a kisfiunk 20 hónapos. A házunkat tíz évvel ezelőtt vettük szociálpolitikai támogatásból, a konyhai része sajnos életveszélyes állapotban van, félünk, hogy a télen ki fog dőlni. Megtakarított pénzünk sajnos egyáltalán nincs, és hitelt sem kapunk, mert a férjem közmunkán van, nincs állandó munkahelye. Egyik gyermekünk beteg, a jobb oldala le van bénulva. Sok a számlánk és sajnos elmaradásunk van, a fűtés is sokba kerül, hiába spórolnánk. Nagy szükségünk lenne élelmiszerre, ruhaneműre, ágyneműre, lábbelire, pelenkára. Kérem, segítsenek nekünk!”

Dombi Bernadett a 3743 Ormosbánya, Erdősor 10/3. címről küldte levelét:
„Az apukám közmunkásként dolgozik, hatan élünk a keresetéből. Testvéreim Vanessa, Csaba és Adrián, én nyolcadikos vagyok, a legkisebb óvodás. Az Erdősoron lakunk, régi, egy szoba-konyhás, kolóniás házban, fürdőszoba nincs, vécé kint az udvaron. Van olyan, hogy csak zsíros kenyér jut aznapra, ha egyáltalán az is jut. Az iskolában többen idegenkednek tőlünk, mert olyan szegények vagyunk, az úton lesnek ránk, gúnyolódnak velünk. Anyukám sokat sír, mert van, amikor mosni sem tud, nincs mivel. A rezsit alig tudjuk fizetni, mert nincs miből. A legkisebb testvérem beteges, apu lábát nemrég műtötték, fáj neki, de mennie kell dolgozni, hogy valahogyan eltartson minket. Kérem, segítsenek, bárminek örülünk. Jövőre, ha elvégzem az iskolát, talán már én is tudok a családnak, a szüleimnek segíteni...”

Jambrich Judit a Magyar Vöröskereszt komádi önkéntes szervezete nevében a 4138 Komádi, Dobó úti Faóvoda címről fordult hozzánk (telefonszáma 06-30/224-5556):
„A Szabad Földben egy évvel ezelőtt megjelent segítségkérésünk nyomán többen küldtek szervezetünknek ruhaneműket, amit ezúton is köszönök. Most azt szeretnénk kérni, hogy segítsenek Fejes Erzsébet családján (4138 Komádi, József Attila u. 3., telefonszám 06-30/626- 8396). Az édesanya három kiskorú gyermekét neveli egyedül, két gyermeke tartósan beteg. A 6 éves kisfiáról most derült ki, hogy csípőgondjai vannak, de a kiskorúsága miatt még nem műthető (protézisre lesz szüksége). Úszni kell hordani, de a legközelebbi uszoda is távol esik Komáditól, így ez az anyukának nagyon sokba kerül. Nagyon kérjük, hogy aki téli ruházattal vagy tartós élelmiszerrel tudná segíteni őket, hívjon bennünket. Jól ismerem őket, rendezett, tiszta körülmények között élnek, ha valaki megérdemli a segítséget, akkor Fejes Erzsébet igen. A munkahelyét is ott kellett hagynia, mert a kisfia a csípőproblémái miatt nem járhat óvodába. A 6 éves kisfiúnak 120- as méretű ruhára és 29-es lábbelire, a 9 éves kislánynak 140-es méretű ruhára ás 30-as lábbelire, a 12 éves kislánynak 144-es méretű ruhára és 35-ös lábbelire van szüksége. Előre is köszönünk minden segítséget!”

A 06-30/645-2292-es telefonszámon hívható az alábbi levél feladója:
„Heves megyében élünk, nagyon rossz körülmények között. A fiam súlyos beteg, a menyemnek sincs munkája, három kicsi gyermekük van. Együtt lakunk, és segítem őket, ahogy tudom, de én is segítségre szorulok. A Szabad Földön keresztül korábban kaptunk egy mosógépet, de most az is, meg a centrifugánk is elromlott, és egyiket sem lehet megjavítani. Kérem, ha valakinek volna használt, de még működőképes mosógépe és centrifugája, amit nélkülözni tudna, gondoljon ránk. Karácsonyra nagy örömet szerezne vele.”

Oláh Zoltánné az 5630 Békés, Hajnal u. 44/1. címről írt:
„Hatvankét éves vagyok, és 30 605 forint rokkantellátást kapok, dolgozni már sehova nem kellek. Örülök, ha ebből a kis pénzből fűteni tudok. Rosszul látok már, szemműtét előtt állok, január 26-án lesz. Szeretném, ha legalább karácsonykor nem csak zsíros kenyeret ehetnék, elfogadnék egy kis élelmiszercsomagot, hogy ehessek pár finom falatot. Karácsonyfám se lesz, hacsak nem kapok valakitől valamilyen kicsike fenyőt. Bízom a Jézuskában, hogy vannak még jó emberek.”

Ezek is érdekelhetnek