'A kályhám tönkrement, nincs tüzelőm, reszketek a hidegtől...'

A Szabad Föld 2016. 2. számában, a "Segítsünk egymáson" rovatunkban megjelent olvasói üzenetek.

Család-otthonOlvasói levél2016. 01. 15. péntek2016. 01. 15.
'A kályhám tönkrement, nincs tüzelőm, reszketek a hidegtől...'

Kalmárné Balázs Zsuzsanna a 8960 Lenti – Lentihegy, 6597-es hrsz. címről írt:
„Nagyon alacsony a jövedelmünk, és a lányommal együtt súlyos betegek vagyunk. Nagy szükségünk lenne tartós élelmiszerre és tisztítószerekre, ágyneműre, ruhára, lábbelire. Nadrágból, szoknyából 44-46-os, felső ruhából 40-42-es, lábbeliből 39-es kell. Előre is köszönjük, ha segítenek!”

Horváth Ernőné a 3282 Nagyfüged, Budai Nagy Antal út 25. címről küldte levelét:
„Hat gyermekünkkel albérletben lakunk, nagyon szegények vagyunk. A kisebbik lányunk nagyon beteg, műtétre vár. Semmink sincs, ennivalóra is alig, tűzrevalóra egyáltalán nem telik. Kérem, segítsenek!”

Sóvári Ferencné a 3882 Abaújkér, Aranyosi u. 29. címről kért segítséget (telefonszáma 06-47/332-041):
„Kicsi kora óta súlyos beteg a most 29 éves lányunk, s a rokkantnyugdíjas férjemmel együtt én is több betegséggel küszködöm. Nagyon sokba kerülnek a gyógyszerek, a sajátjainkat nem is mindig tudjuk kiváltani. Sokat segítene, ha kaphatnánk tartós élelmiszert, ruhát, cipőt és tüzelőt, vagy a megvásárlásához pénzt. A férjemnek XXXL-es ruhára, 48-as pulóverre és 42-es cipőre, a lányunknak és nekem XXL-es ruhára és 46-os pulóverre volna szükségünk, a lányunknak a lábbelit külön kell készíttetnünk, az én cipőméretem 37-es. Minden segítséget hálásan köszönünk!”

Kosa Lajosné a 2351 Alsónémedi, Liliom u. 101. címen lakik:
„Tizenöt éve, hogy meghalt a férjem, azóta egyre rosszabb a helyzetem. A fiammal lakunk együtt, a kályhám tönkrement, nincs tüzelőm, reszketek a hidegtől. Szükségem lenne kályhára és tüzelőre, hogy begyújthassak, ezenkívül tartós élelmiszerre és mindkettőnknek ruhára, tréningruhára, meleg takaróra. Mindkettőnknek XXL-es, 44-es a méretünk. Nekem már a cipőm is nagyon rossz, 38-as kellene. A fiamnak pedig – aki sehogy sem jut állandó munkához – az ágya már olyan állapotban van, hogy nem lehet rajta aludni. Jó lenne, ha kaphatnánk számára egy ágyat vagy egy heverőt.”

Ezek is érdekelhetnek