Váltsunk párnát!

Sokan tapasztalják, amikor huzatot cserélnek a párnájukon, hogy az sárga, hepehupás, s hiába dobják a mosógépbe, a helyzet nem lesz rózsásabb.

Család-otthonBiczó Henriett2016. 05. 03. kedd2016. 05. 03.
Váltsunk párnát!

A prevention.com amerikai honlap szerint, ha ilyen párnát használunk, a legrosszabb, ami történhet, hogy az éjszakai pihenésünk nem lesz tökéletes. Arra nincsenek szabályok, mikor kell újat venni, de ha a párnánk túl lapos, kopott vagy csomós, akkor eljött az ideje. Létezik egy egyszerű trükk: hajtsuk félbe a párnát, s ha nem hajlik vissza, megérett a cserére.

A másik „jelzőrendszer”: ha kínzó nyakfájdalmunk ellenére sem a megfelelő alátámasztást garantáló párnán alszunk, a becsípődött ideg még jobban elnyomódhat. Ez a kellemetlen hatás kiterjedhet a vállakra és a karokra is, emiatt pedig eluralkodhat rajtunk a zsibbadás vagy a mindenfelé kisugárzó fájdalom. Aki napközben nyakfájásra panaszkodik, készülhet új párnát venni.

Ha allergiásak vagyunk a házi porra vagy az atkákra, érdemes kipróbálni az antiallergén párnahuzatot. Hetente mossuk ki forró vízzel.

Jó tudni, hogy nem a párnában rejlenek a kórokozók, hanem az ágyneműben, igazán azt érdemes tisztán tartani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek