Végső elkeseredésben fogalmazott levelek: tetőjavítást, adományokat, kereseti lehetőséget kérnek

A Szabad Föld 2016. 27. számának Segítsünk egymáson rovatában megjelent olvasói üzenetek.

Család-otthonOlvasói levél2016. 07. 05. kedd2016. 07. 05.
Végső elkeseredésben fogalmazott levelek: tetőjavítást, adományokat, kereseti lehetőséget kérnek

Montvai Imréné a 3642 Bánhorváti, Szabadság út 87. címről kér segítséget (telefonszáma 06-48/712-258): „Tisztelt Szerkesztőség! Végső elkeseredésemben fordulok önökhöz, hátha a nyilvánosságon keresztül tudna valaki segíteni. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánhorvátiban lakom, 74 éves vagyok. Van egy lányom (53 éves), aki pszichés betegsége miatt rokkantnyugdíjas, jövedelme 70 675 forint. Tőlem nem messze, külön kis családi házban lakott, betegsége gyógyszerekkel kezelhető volt. A múlt év novemberében nagy tragédia érte: egyik éjszaka kigyulladt a villanyórája, s mivel aludt, nem észlelte a tüzet, a háztető teljesen leégett. Lányom lelkileg annyira összeroppant, hogy azóta is az izsófalvai pszichiátriai szakkórházban gondoskodnak róla. Nagyon szeretne már hazajönni, de sajnos nincs hová. A házon biztosítás nem volt, így saját erőből a tetőt nem tudja megcsináltatni – sajnos én sem tudok neki anyagilag segíteni. Hozzám nem tud költözni, csak a saját házában képes megmaradni. Tető és segítség hiányában a falak és az egész ház tönkre fog menni. Kérem, közöljék a levelemet. Hátha vannak még segítő szándékú emberek, vállalkozók, akik a háztetőt megcsinálnák, hogy ne menjen tönkre a ház, és a lányomnak legyen hol – az eddig megszokott környezetében – leélnie a hátralévő éveit. Tisztelettel: Montvai Imréné”


Máté Anita a 3780 Edelény-Balajt, Fő u. 90. címről írt: „Az apósommal és a 17 éves fiával élünk együtt, nekem négy gyermekem van. A harmadik gyermekem súlyos cukorbeteg lett. Az apósom elvált, rengeteg a tartozás, a lakás jelzáloggal van terhelve, szó szerint csak tengődünk, mindenben hiányt szenvedünk. Nagy szükségünk lenne tartós élelemre – a cukorbeteg gyermekemnek diabetikus élelmiszerekre –, takarókra, ágyneműre, törülközőkre, függönyökre, ruhára, cipőre. Mindenre, amivel a jószívű, megértő emberek segíteni tudnának. Az apósom 42-es, a fia 40-es lábbelit visel, a három kisfiam lábmérete 34-35-ös, a kislányomé 23-24-es. Minden segítséget előre is hálásan köszönök.”


Özv. Zubor Istvánné a 2194 Tura, Tüzér u. 27. címről fordult hozzánk (telefonszáma 06-20/436-9125): „Hatvanéves, nyugdíjas parasztasszony vagyok, rendes, tiszta, istenszerető. A férjem meghalt, rám maradtak a banki tartozások, nehezen tudom fizetni. Szeretnék lakástakarítást vállalni Pest megyében, de szívesen gondoznék időseket vagy gyerekeket is, bármilyen munka érdekelne. Kérem, segítsenek!”

Ezek is érdekelhetnek