Fagytól emelkedő vízszámlák

Magasabb a vízfogyasztás, mint a nyári kánikula idején – ezt a meglepő dolgot észlelte az Alföldvíz Zrt., s hamarosan kiderült, mi lehet az ok. Az ország számos táján elfagytak a vízórák a fagyrekordok idején, csak a fővárosban legalább 100 ilyen eset történt naponta, emiatt több száz köbméter víz folyt el.

Család-otthonPE2017. 01. 20. péntek2017. 01. 20.
Fagytól emelkedő vízszámlák

Az átmeneti olvadás sem segített a gondon, sőt a szakemberek szerint ekkor a ritkán használt ingatlanokban, nyaralókban is kiolvadtak a vízórák, vízvezetékek, a víz pedig ellenőrizetlenül folyt el. Az Alföldvíz ezért rendkívüli közleményben figyelmeztetett, hogy mindenki nézze meg hétvégi házát, lakatlan ingatlanát, mert csupán egy félcentis repedésen ezer köbméter folyhat el egy hónap alatt. Ez pedig nem csupán a vízpazarlás miatt bosszantó, de kárt is okozhat az ingatlanban, ráadásul a megemelkedett vízszámlát a fogyasztónak kell állnia.

Aki azt észleli, hogy elfagyott a vízórája, vagy a szomszédságban lát csőtörésre utaló vízfolyást, hívja a szolgáltató hibabejelentő vonalát – tanácsolja az Alföldvíz.

Ezek is érdekelhetnek