'Örökké áldanám, aki segít!'

A Szabad Föld hetilap március 10-i számának Segítsünk egymáson rovatában megjelent üzenetek.

Család-otthonOlvasói levél2017. 03. 13. hétfő2017. 03. 13.
'Örökké áldanám, aki segít!'

Forray Tímea a 4558 Ófehértó, Táncsics Mihály u. 42/A címről írt (telefonszáma 06-30/632-4043):
„Egyedül nevelem öt gyermekemet, mert a férjem sajnos egy másik asszony miatt pár hónapja elhagyott. Nagyon nehéz körülmények között, a családi pótlékból élünk, ebből kell fizetnem a házunk törlesztőrészletét is. Bármilyen segítségnek nagyon örülnénk.”


Stiránszki Józsefné a 3532 Miskolc, Vasgyári út 7. címről küldte levelét:
„Ötvenhárom éves, egyedülálló édesanya vagyok, van egy 11 éves, fogyatékkal élő kislányom. Az összes jövedelmünk havi 52 500 forint, mire ebből kifizetem a lakásunk rezsijét, élelemre, ruhára és tüzelőre alig marad. A kislányom egyetlen szórakozása a tévé, a készülékünk azonban elromlott, s olyan öreg, hogy már nincs hozzá alkatrész. Kérem, ha valakinek volna egy fölösleges tévékészüléke – nem baj, akármilyen régi, csak működjön –, juttassa el hozzánk. Nagy örömet szerezne vele egy beteg gyereknek.”


A 06-30/327-0718-as telefonszámon hívható a következő levél Jász-Nagykun-Szolnok megyében élő feladója:
„Majdnem három éve már, hogy elhalálozott a férjem. Negyvenöt évi házasság után itthagyott minden bajjal, bánattal. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer rá leszek szorulva mások segítségére, de most igen. Kevés a nyugdíjam, csupán 53 ezer forint, és úgy számoltam, ahhoz, hogy normálisan élhessek, még havi 30 ezer forint kellene. Hatvankilenc évesen éhezem és fázom. Elromlott a kazánom, egy „ókori” sparhelt van a konyhában, benne pislákol némi fa.
Nyolcvan négyzetméteres a ház és nagyon hideg, de nincs pénzem tüzelőre.
A gázkályhám is 40 éves, a palack üres, már rég nem tudom kicserélni.
Szükségem volna élelmiszerre (cukorra, olajra, zsírra, sajtra, gyümölcsre, lekvárra, teára, tésztára, néha egy kis csokira, édességre). Kellene egy új sparhelt, egy jó gázkályha.
Van egy Velox Micra elektromos kerékpárom, de már az is öreg, sokat kell javíttatni – jó lenne egy új, és lehetőleg ez a típus, mert én csak ezzel a kis bringával tudok közlekedni.
Álmodom meleg holmikról: szőrmés mellényről, 40-es csizmáról, puha, könnyű paplanról, XXL-es műirha, kapucnis kabátról. Mosópor, öblítő, sampon is kellene, meg könyvek, hogy többet tudjak olvasni. És van két kutyám – egyik vizsla, a másik minilabrador – meg cicáim.
Lélekgyógyító társaimnak kérek száraz eledelt, konzervet. Sok mindent írtam, de olyan nehéz és szomorú az életem – hátha a szerencse most rám kacsint. Örökké áldanám, aki segít!”

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek