Ez a történet gyásszal, magánnyal kezdődik, de happy enddel zárul

Miközben a hétvégén simán agyonvertek egy kedves, buksi fejű kutyát, és miközben egy lakótelep ötödik emeletéről kidobtak egy foxterriert, miközben néhány napja egy 55 éves férfi kalapáccsal verte agyon tíz újszülött kiskutyáját – első fokon pénzbüntetést(!) kapott –, miközben egy hete Gecse külterületén autóból hajítottak ki egy tacskót, miközben másutt fagyállóval átitatott piskótával mérgeznek, és miközben még nyomozom, mi történt az elmúlt időszakban három, vadászként ölő kutyagyilkossal –, nos, mindeközben, hogy egyáltalán némi levegőhöz jussunk, örömmel ajánlom figyelmükbe régi levelezőnk: Kormányos Lajos újabb kedves sorait.

Család-otthonSzücs Gábor2017. 03. 16. csütörtök2017. 03. 16.
Ez a történet gyásszal, magánnyal kezdődik, de happy enddel zárul

Bár ez a történet sem indult valami jól. A színhely Csongrád tanyavilága, ahol még ma is sokan életvitelszerűen élnek kisebb-nagyobb tanyákban. Nos, a csongrádi Szőlőhegyen lakott egy idős hölgy kutyusával, nagy szeretetben. A néni
azonban pár hete meghalt, azóta a szomszédjai etetik a bánatos, elárvult kiskutyát, aki nehezen viseli gazdája elvesztését és a magányt. A szomszédok kérésére került aztán a kutyus Kormányos úr munkahelyére, az Új Esély Állatotthonba, abban a reményben, hogy a többi kutya társaságának, no és a szerető önkénteseknek köszönhetően talán visszatér az életkedve.

Délelőtt érkezett, éppen az etetés-itatás-takarítás idején, úgyhogy bele se néztek az új jövevény oltási könyvébe, gyorsan ő is enni kapott, majd az udvaron szabadon lévő négylábúak közé engedték. A többi kutyát farkcsóválva üdvözölte, gyorsan felmérte a körülményeket, de azért biztos, ami biztos, Kormányos úr és egy másik önkéntes hölgy nyomába szegődött, s nem tágított mellőlük. A lábukat átkulcsolva hízelkedett, azt sem tudta, hogyan kedveskedjék. Mire Kormányos úr önkéntes társa egyszer csak így szólt: ez a kutyus olyan aranyos, valósággal egy tündér. Majd a kutyához fordulva megismételte: te egy tündér vagy, ugye tudod?

Már alkonyodott, mire elkészültek, s akkor jutott idejük megnézni az elhunyt hölgy tanyáján megtalált oltási könyvet. Kinyitva a könyvecskét, mindkettőjüknek elállt a lélegzete, ugyanis nagy betűkkel ott állt a kutya neve: TÜNDÉR. Nem lehet véletlen, hogy a kutyus viselkedése alapján kapta a nevét…

A történet vége happy end: Tündér fotója felkerült az otthon Facebook-oldalára, amit sokan megnéztek.

„Örömmel írom le, hogy a levelem elküldésének napján Tündér új gazdihoz került” – fejezi be sorait Kormányos Lajos. Majd még hozzáteszi:
„Sokáig emlékezni fogunk rá. Mert meggyőződésem, hogy Tündér története nemcsak nekünk, állatvédőknek bír jelzésértékkel, hanem az olvasóknak is; további erőt ad munkánkhoz, az elárvult kutyusok gondozásához, szeretetéhez”.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek