Kutatók tesztelték: biztonságosnak bizonyultak az élelmiszerszállításra és -tárolásra használt csomagolóanyagok

Számos elemzés igazolta, hogy a műanyag csomagolások és tárolóedények egyes fajtáiból káros anyagok szivároghatnak az élelmiszerekbe.

Család-otthonMunkatársunktól2017. 03. 30. csütörtök2017. 03. 30.
Kutatók tesztelték: biztonságosnak bizonyultak az élelmiszerszállításra és -tárolásra használt csomagolóanyagok


Elsősorban a műanyag dobozokban mikrózott ételeket tartják veszélyesnek.

Egy magyar kutatócsoport most azt igyekszik kideríteni, mi történik azokkal a műanyag csomagolásokkal, amelyeket a szállítás és tárolás során különböző hatások érnek. Ezért a tárgyakat szélsőséges körülmények között vizsgálták: például egy hétig 50–70 Celsius-fokon tárolták, három napig UV-fénynek tették ki, mikrohullámú sütőben melegítették – ám mindezek ellenére is biztonságosnak bizonyultak.

Nem árt azonban az óvatosság, mert a műanyagokból szivárgó anyagok káros hatása a szakértők szerint is további vizsgálatokat igényel.

Ezek is érdekelhetnek