Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Számos elemzés igazolta, hogy a műanyag csomagolások és tárolóedények egyes fajtáiból káros anyagok szivároghatnak az élelmiszerekbe.
Elsősorban a műanyag dobozokban mikrózott ételeket tartják veszélyesnek.
Egy magyar kutatócsoport most azt igyekszik kideríteni, mi történik azokkal a műanyag csomagolásokkal, amelyeket a szállítás és tárolás során különböző hatások érnek. Ezért a tárgyakat szélsőséges körülmények között vizsgálták: például egy hétig 50–70 Celsius-fokon tárolták, három napig UV-fénynek tették ki, mikrohullámú sütőben melegítették – ám mindezek ellenére is biztonságosnak bizonyultak.
Nem árt azonban az óvatosság, mert a műanyagokból szivárgó anyagok káros hatása a szakértők szerint is további vizsgálatokat igényel.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu