Tápióság: a Rétessütő fesztivál társrendezvénye az Arany János-versidézetből címmé vált halas esemény lesz

TEKEREDIK A RÉTES. Megszámlálhatatlan, hogy hányféle rétes készül a Tápióságon ötödik alkalommal megrendezendő Rétessütő és „Halat, mi jó falat” fesztiválon április 22-én.

Család-otthonKoppány György2017. 04. 22. szombat2017. 04. 22.
Tápióság: a Rétessütő fesztivál társrendezvénye az Arany János-versidézetből címmé vált halas esemény lesz

A térségben rendkívül népszerű sütemény elengedhetetlen desszertje minden lagzinak, ünnepségnek. A fesztiválon csaknem húsz csapat méri össze tudását, ki tud finomabb rétest sütni, de a versenyen kívül is lehet próbálkozni: vállalkozó kedvűek húzhatnak, nyújthatnak, tölthetnek tésztát, a kisütött végeredményt pedig haza is vihetik.

A fesztivál társrendezvénye, az Arany János-versidézetből címmé vált halas esemény legfontosabb része a halászlevek csatája. A mintegy 32 hektáros, az őshonos halfajok horgászatát is lehetővé tévő Dányádi-halastóról érkeznek a pontyok, keszegfélék. Készül majd Tápió-vidéki, bajai, szegedi és tiszai halászlé is. A jóllakott vendégek hagyományőrző divatbemutatón is részt vehetnek, amelyen a Vadvirág Hagyományőrző és Nyugdíjas Klub tagjai öltik magukra a falura leginkább jellemző rakott szoknyás népviseletet.

A gyerekeket játszóház várja sok-sok vidám játékkal. Koncertezik a fúvószenekar, játszik Pál István „Szalonna” és bandája, fellépnek a Gézengúz óvodások, este pedig utcabál zárja az eseménysorozatot.

Ezek is érdekelhetnek