Hát, valahogy így, kedves magyar bírák…

Miközben szinte azonnal elfogták azt a két gazembert: a 38 éves V. András semjéni és a 24 éves V. Zsolt mezőzombori lakost, akik élve megnyúztak egy macskát, vagyis miközben az állatkínzás a harmatgyenge ítéleteknek is köszönhetően zavartalanul folytatódik, a 24.hu hírportálnak köszönhetően itt van két hasonló történet, amelyekben azonban az amerikai bírók nem haboztak elrettentő ítéletet hozni.

Család-otthonSzücs Gábor2017. 08. 15. kedd2017. 08. 15.
Hát, valahogy így, kedves magyar bírák…


Öt évig tartó börtönbüntetésre ítéltek Chicagóban egy 23 éves férfit, amiért négyemeletnyi magasságból ledobott két uszkárt, akik közül az egyik belehalt sérüléseibe.

A furcsa történetben szereplő férfi úgy jutott hozzá a két, otthonából megszökött kiskutyához, hogy jelentkezett arra a hirdetésre, amelyet a megtalálók adtak fel.

Úgy tett, mintha ő lenne az uszkárok tulajdonosa, sőt ki is fizette a megtalálónak járó díjat, majd a kutyákat az autójába tette, s egyenesen egy városi kórház parkolóházának tetejére hajtott. A kórház biztonsági kamerái felvették, ahogy a férfi megáll, kilép a kocsijából, az alatta lévő mélységbe néz. Ezután az utas oldali ajtóhoz sétál, mindkét kezével megragad egy-egy fehér kutyát, és lehajítja őket a tetőről.

Az egész nem tartott tovább egy percnél. A kutyákat egy kocsijához tartó nő találta meg a járdán. Egyikük teljesen mozdulatlan volt, levegőért kapkodva feküdt, a másik egy füves területre esett, a lábát törte. A nő azonnal szólt egy biztonsági őrnek, és a kutyákat gyorsan egy állatkórházba szállították.

A négyéves Güero útközben meghalt, a 14 hónapos Angel súlyos lábtörést szenvedett, sokkos állapotban volt, amikor beérkeztek vele az állatorvoshoz. Megműtötték, ő szerencsére túlélte az esetet.

A másik ügy helyszíne Santa Clara, egy kisváros a kaliforniai Szilícium-völgyben. A környékbeli macskák 2015 szeptemberében kezdtek eltünedezni, néhánynak megtalálták a tetemét, de több cica sosem került elő. Egy gyanús esetet rögzített a biztonsági kamera is: a később azonosított felvételen a 25 éves Robert Roy Farmer látható, amint éppen egy tizenhét éves vörös cirmost rabol el a tulaj tornácáról.

A megindult nyomozás elképesztő történetet tárt fel: a tettes két év alatt huszonegy macskát ölt meg, feltehetőleg drog vagy alkohol hatása alatt. Farmer a kocsijában aludt, amikor 2015 októberében elfogták. Az autóban egy halott macska volt, és macskaszőrt, vért, vadászkést és egy pár macskaszőrös kesztyűt is talált a kocsiban a rendőrség. Egy macska testén, amelyik meg tudott szökni Farmertől, az állatorvos nem állattól származó harapásnyomokat talált. Az ítélet: tizenhat(!) év börtön.

Hát, valahogy így, kedves magyar bírák…

Ezek is érdekelhetnek