Segítsünk egymáson

A Szabad Föld hetilap december 22-i számának Segítsünk egymáson rovatában megjelent üzenetek.

Család-otthonOlvasói levél2017. 12. 23. szombat2017. 12. 23.
Segítsünk egymáson

Budai Katalin az 5630 Békés, Hajnal u. 44/1. számról írt (telefonszáma 06-70/216-3703): „Hatvannégy éves, beteges asszony vagyok, 43 200 forint a rokkantellátásom. Ez az időszak különösen embert próbáló így télvíz idején, főleg, hogy csaknem másfél hónapig nincs nyugdíj. Közeleg a szeretet ünnepe – kérem, aki tehetősebb, segítsen rajtam, nagyon megköszönném. Egy kis örömet hozna az életembe, legalább így karácsony táján. Persze ha az ünnepek után kapnék élelmiszercsomagot vagy egy kis pénzt, annak is örülnék. Elfogadnék Erzsébet-utalványt, ami most jött a nyugdíjasoknak, vagy bármit. Kérem, segítsenek!”


Botos Sándorné a 3283 Tarnazsadány, Kossuth Lajos u. 45. címről fordult hozzánk (telefonszáma 06-30/616-1516):
„Három kiskorú gyermekem van és a férjem beteg, többek között pszichiátriai kezelés alatt áll. Évente három hónapra kap a polgármesteri hivataltól munkát, ehhez jön a családi pótlék meg a szociális segély. Dolgozni menni sajnos nem tudok a kisebb gyermekeim meg a beteg férjem mellől, és különben sem igen van munkahely. Bármilyen segítséget hálával fogadunk.”


Vigasztalás jeligére:
Két évvel Az öröm imakönyve után megjelent dr. Nehéz Márta Mirjam A vigasztalás imakönyve – Imádságaim a Biblia nyomán című kötete. A nyugdíjas gyógyszerész szerzőt – aki 81 éves létére ma is igen aktív – egy karácsonyi adománygyűjtésünk során ismertük meg. Önzetlen, nagylelkű embert tisztelhetünk benne, aki nem csak imával – de azzal is – segít. „Ó te szegény, akit annyi vihar tépett, kinek nincs vigasztalása! Életre keltem megtört szívedet. Meggyógyítom és megvigasztalom!” – olvashatjuk a 392 oldalas kötet hátlapján. Könyvét – lelki támaszként – ingyen adja a szegényeknek, betegeknek, rászorulóknak, akik vele együtt hisznek az ima erejében. Aki szeretné megkapni, kérjük, írjon vagy telefonáljon nekünk.

Ezek is érdekelhetnek