Van élet a galuskán túl!

ÚJABB TRÓFEÁVAL gazdagodott az egykori szépségkirálynő: nemrég Dobó Ági nyerte el a Konyhafőnök VIP-címet. A jogász végzettségű, kétgyermekes édesanya hol az abált sertéslábbal küzdött, hol a fojtogató sírással, de végül tízmillió forinttal és rengeteg tapasztalattal lett gazdagabb.

Család-otthonSzijjártó Gabriella2018. 01. 03. szerda2018. 01. 03.
Van élet a galuskán túl!

– Hogy milyen konyhát viszek otthon? Alapvetően hagyományos magyarost. A legtöbbször húslevest, gulyást és pörköltet főzök nokedlivel, a rántott hús pedig a fix hétvégi menü része. Tisza-parti lány vagyok, úgyhogy vonzódom a halas ételekhez is. Tudom, egy újdonsült Konyhafőnöktől más válaszra számítanak az emberek. Azért igyekszem megújítani a repertoáromat, például az olasz konyha klasszikusaival: „gyermekbarát” pizzákkal, tésztákkal. És szívesen kikacsingatok idegen tájak, elsősorban Ázsia ételei felé. Ám az elmúlt években – mielőtt elvállaltam a szereplést az RTL Klub Konyhafőnök VIP-műsorának 2. szériájában – leginkább a főzelékek és pépek világában mélyedtem el, a 4 és az 1 éves kisfiamnak köszönhetően.

Ki tanított meg sütni-főzni? Mi a húgommal nem kaptunk az anyukámtól célzottan „háziasszonyképzést”, hanem kiskorunktól kezdve egyszerűen ellestük a mintát tőle: a közös konyhai ténykedés lehet élvezetes kikapcsolódás, és a finom étel boldoggá teszi a családot, élménnyé varázsolja az étkezést. A küzdőszellem is az anyukámtól eredeztethető. Tízéves koromtól egyedül nevelt fel minket, mindent nulláról kezdett. Ebből, a kitartás példájából merítek. Emlékszem, úgy futottam le a félmaratont, hogy amint átestem a célon, elájultam. Úgy kellett anyukámnak ös?- szekaparnia. Fél napig nem tértem magamhoz, de átléptem a célvonalat.

Addig valami vitt előre.

A Konyhafőnök VIP is ilyen volt nekem: ha már ott vagyok, igenis minden idegszálammal, az „életemért” főzök.

Bevallom, a versenyre készülés idején vált igazán a szenvedélyemmé a gasztronómia. Előtte is szerettem kísérletezgetni, de az utóbbi hónapokban elképesztően izgalmas ablakok nyíltak ki. A könyvesboltban a gyerekirodalom mellett már a szakácskönyveket is megnézem, és az internetes közösségi portálon Michelin-csillagos séfek oldalait követem. Belekóstoltam a konyhaművészet világába, és ízlik!

Máshogyan főzök-e a verseny óta? Igen, sokkal bátrabban, választékosabban,színesebben. Sokolyan alapanyagot használok,amelyet korábban nem. Ha nincs a Konyhafőnök VIP, mikor került volna a kezembe tengeri pók?!

Milyen terveket szövögetek?

Szeretném az IgazAnya videoblogomat családi csatornává bővíteni, ahol hangsúlyosabb szerepet kap a gasztronómia. A tízmilliós nyereményből futja majd egy álomkonyhára a hamarosan elkészülő házunkba, ahol kedvemre főzőcskézhetek, két kisgyermekkel a lábamon lógva. Mert igenis így is lehet, tudom élvezni!

Ez a trófea nagyon sokat jelent nekem. 2010-ben megnyertem egy szépségversenyt – ezzel sokan beskatulyáztak,hiába szereztem jogi diplomát. A Konyhafőnök VIP címmel most bebizonyíthattam nagy nyilvánosság előtt, hogy sokkal több van bennem, mint a szépségkirálynős sztereotípiák. Az IgazAnyais erre hivatott: őszinte gondolatok, érzések, gyakran úgy kimondva, ahogyan néha még magunknak sem merjük. Én is szenvedtem a mellgyulladástól meg a tejkőtől, és merek róla beszélni, ha ezzel segíthetek a sorstársaimnak. A nyereményemből, remélem, jut még jövő karácsonykor az esküvőnkre is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek