Tejben-vajban

Kleopátra hitt benne, és neki bevált!

Családi kör2005. 03. 18. péntek2005. 03. 18.
Tejben-vajban

Az egyiptomi királynő mindennap kecsketejben fürdött, hogy híresen gyönyörű teste selymes maradjon - bár nem tudta, hogy a tej pH-értékétől válik oly bársonyossá a bőre.
Mi a fehér nedű titka? Olyan peptideket tartalmaz, amelyek feltöltik a sérült, kiszáradt bőrsejteket. A kozmetikai ipar ezt felismerve alkalmazza a tejet testápolók és ránctalanítók alkotójaként, hogy felfrissítse a kötőszöveteket és fiatalos rugalmassággal töltse fel a bőrt.
? Havonta egyszer kényeztessük magunkat királynőként: tegyünk tíz deka olvasztott vajat egy liter forró vízbe, majd adjunk hozzá egy liter meleg tejet és tíz csepp búzacsíraolajat; jól keverjük öszsze, majd öntsük fürdővizünkbe.
? A tejszín puhává varázsolja a bőrt: keverjünk össze három evőkanál tejszínt fél evőkanál citromlével, reggelente és esténként egy bevizezett vattacsomóval vigyük fel a bőrre, hagyjuk rajta tíz percig, majd öblítsük le langyos vízzel.
? A tejsavó puhává teszi a hajat: a samponos mosás után öblítsük le hajunkat egy pohár tejsavóval. Masszírozzuk a bőrbe, és öblítés előtt hagyjuk hatni öt percig.

Ezek is érdekelhetnek