Tetőtől talpig lilában

Mindig vonzódtam a lila színhez, árnyalatai megtalálhatók a ruhatáramban. A frissen elkészült aurafotóm a bizonyság rá, miért: az ember ösztönösen vonzódik azokhoz a színekhez, amelyek meghatározzák az egyéniségét. De mi fán is terem a testi-szellemi-energetikai gyorsfénykép?

Családi körLovass Ildikó2005. 03. 25. péntek2005. 03. 25.
Tetőtől talpig lilában

Bal kezem ujjait egy készülékre helyeztem, amely a bőr ellenállását, hőmérsékletét méri. A rezgésekhez színek tartoznak. Minden színnek más a rezgése, ezeket a készülék méri, egy számítógépes program elemzi.
Az aura - a testet körülvevő, bioelektromos energiaréteg, tojás alakú burok - színe, fényessége, mérete, foltjai fizikai, szellemi és lelki állapotunkról, betegségről, stresszről árulkodnak. Mindenkit csak rá jellemző színű burok vesz körül, és a színek elsősorban a személyiséget jelzik - avat be a szentendrei Dede Éva természetgyógyász, aurafotós. A sablonos emberi kontúr tengelyén megjelenő, eltérő színű és erősségű hét folt a test hét fő csakráját, energiakapuját rajzolja ki. A szabályos méretű, kerek csakrák egyensúlyt, harmóniát, a kisméretűek alulműködést, energiahiányt, a nagyméretűek túlműködést, energiatöbbletet jeleznek. A fotóhoz részletes elemzés készül, amely a mindennapi életben segíthet eligazodni, nagyobb önismeretet kínál, rejtett képességeink felismerését, gyengéink feltárását adja. Kísérleti alanyként meglep a szembesülés. Elcsodálkozom a rólam készült aura- és csakrakép alapján adott jellemzés részletein.
{p}
Az értékelés - noha a készítő a világon semmit sem tud rólam - telibe talál. A lila, kék, indigókék árnyalatok érzékeny, aggodalmaskodó, segítőkész embert jellemeznek, aki sok mindent az érzelmein keresztül lát. A befelé fordulásra való hajlamot ellensúlyozza a munkából adódó kapcsolatteremtő képesség. Aki ilyen, mint én, az szeret elvonulni, szüksége van a magányra ahhoz, hogy feltöltődjön. Az érzelmi állapotot tükröző jel zaklatottságról árulkodik. A magamfajta hajlamos arra, hogy magába fojtson érzéseket, ezt a toroktáj érzékenysége, a torokcsakra (fölülről a harmadik pont) kis mérete jelzi. A legalsó, a gyökércsakra kissé gyenge, azért is, mert az indigó színűek nem éppen realista emberek. Nem állnak igazán két lábbal a földön. Inkább a szellemi értékek irányába fordulnak, az anyagi javak halmozása kevéssé vonzza őket. A jó kétméternyi aura kiterjedése inspiratív egyéniségre jellemző. Az úgynevezett harmadik szem, a belső látás csakrája (fölülről a második) igen erőteljes, spirituális fogékonyságra, gyógyító képességre utal. A fizikai és szellemi frissesség mérője mínuszt, stresszes, kiegyensúlyozatlan állapotot, a gyomornál lévő erőcsakra energiahiányt, fáradtságot jelez.
Az aurafotó elemzése közben útbaigazítást kap az ember, mit tehet a harmonikusabb egyensúlyi állapotért. Nekem például több és rendszeres mozgásra, de legalább gyakori sétára lenne szükségem. Ajánlott a jóga, a tai-csi, a meditáció, amelyekkel elérhető a testi-lelki ellazulás- mert mindez energiával tölt fel, amitől jobb lesz az ember kedélye.

Mit mutat a kép
Kubik Anna színésznő nemrégen olvasott az aurafotóról:
- Évekkel ezelőtt ösztönösen kerültem a spirituális témákat, most viszont nagyon érdekelnek. Kinyílt rá a szemem, a fülem meg a szívem. Kíváncsi lettem a saját felmérésemre. Télen mindig kevesebb az energiám. A pillanatnyi helyzet azt mutatja, hogy a fizikai állapotom és az immunrendszerem meglehetősen gyenge, lelkiekben-szellemiekben viszont jól állok. Konkrét tanácsokat kaptam, a szomszéd szobában dolgozó gyógymasszőr meg helyretette a csigolyáimat, és harmonizálta az energiaközpontot. Néhány perc alatt úgy feltöltött, hogy azonnal ellazultabb, energikusabb, jobb kedvű lettem. Már megérte! Két hét múlva ismét jövök, kíváncsi vagyok, akkor mit mutat majd a kép.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek