Kályhacsőből tanárkuckó

Anikó egyedülálló harmincas tanárnő. Lakásában minden mellékhelyiség jól megoldott, egyedül - ahogyan ő fejezi ki magát - "kályhacső formájú" nagyszobájával nincs megelégedve. Ennek a szobának az ékessége egy szép nagy terasz, de a hat és fél méter hosszú és három és fél méterre szélesedő szoba tényleg nehezen tud eleget tenni annak a többféle funkciónak, amelyet Anikó jogosan elvár. Szerencsére gardróbja megoldott egy másik helyiségben, így a teret kívánsága szerint megpróbáljuk kedvére felosztani.

Családi körD. Tasnádi Marianna2005. 06. 03. péntek2005. 06. 03.
Kályhacsőből tanárkuckó

Értelmiségi létéhez legfontosabb az ötszáz példányos könyvtár. A köteteket az ajtó mellett a falat egészében betöltő polcrendszerre pakoltam. Helyet kapott itt még a tévé és a zeneszekrény.
A "hálószoba" a helyiség végébe került, egy íves gipszkarton fallal leválasztva, sötétkékre festve, rajta családi képek. A mennyezetre helyezett három függönytartó sínről alul vitrázsrúddal kimerevített szürke függönyök tolhatók egymásra, ezek el is tudják szeparálni a hálót. A színek a meglévő keleti szőnyegek bordó alaphangulatával harmonizálnak.

A hálószobával szemben, a terasz előtti részt kineveztem "munkaszobának", ide egy íróasztalt helyeztem el. Ajánlatos egyedileg legyártatni, mert így a munkaasztal íves háttámlája mögé egy-egy kis modern ülőpadot helyezhetnénk el, szintén sötétkék huzatú párnákkal. Ha még egy kis zsámolyt is lehetne készíttetni az ülőkék anyagából, akkor egyúttal a vendéglátás-funkciót is megoldanánk.
A hálószobát elválasztó függöny előtt helyezzük el Anikó kedvenc antik komódját és a régi kedves fotelt. (A modern ülőkével együtt így akár öt ember is helyet foglalhat ebben a kis, meghitt térben.) Az erkélyládák tarka virágai és a zöld növények becsempészik a természetet a kályhacsövet mintázó szobába.

Ezek is érdekelhetnek