Vágyálmok éjjele

Kivel ne fordult volna már elő, hogy álmában régi szerelmével, netán egy kívánatos ismeretlennel vagy éppen jelenlegi párjával szerelmeskedett. De nem úgy ám, mint a valóságban - annál sokkal merészebben, önfeledtebben.

Családi körBalogh Mária2005. 06. 10. péntek2005. 06. 10.
Vágyálmok éjjele

Barátnőm a minap ismerte be: tulajdonképpen néha ő is szabadjára engedi szexuális fantáziáját. Ráadásul nem is feltétlenül mindig a férjére gondolva, hanem mondjuk a jó kiállású sarki zöldségesre, aki - szavaival élve - egy-két ajtócsapkodást mindenképpen megérne. Gondolatban persze.
Csakis gondolatban. De az sem rossz, mondja ő, mert így legalább hűséges maradhat élete párjához, vagyis nem bántja később a lelkifurdalás. Arról nem is szólva, hogy ha szárnyal a képzelete, mindig nagyobb lelkesedéssel tud a férjéhez bújni. Nem mintha nem szeretné eléggé! De a húsz év - az mégiscsak húsz év.
A lélekbúvárok úgy tartják, hogy egyeseknek a ráhangolódáshoz, míg másoknak a tökéletes szexuális élvezethez nyújt segítséget a libidót emelő fantáziálgatás, a bizarr szeretkezési helyzetek filmszerű pergetése. A pszichológusok szerint ezt csöppet sem kell szégyellni, sokkal inkább élvezni.
S bármilyen meglepő, túl sok különbség nincs a nők és a férfiak vágyálmai, zabolátlan képzelőereje között. Talán annyi, hogy a gyengébbik nem képviselőinek több gyöngédségre, becézésre, simogatásra van szükségük szexuális álmodozásuk közepette is. A nők ugyanis éppen az ellazulást adó előjátékot pótolják az effajta fantáziálgatással, elsősorban akkor, ha a partnerük nem elég ügyes vagy nem elég kívánatos, netán ha nincsenek kellően ráhangolódva a szeretkezésre.
A férfiak viszont ebben is másak. Nem sokat vacakolnak a lélektréninggel, belevágnak a szexuális ábrándozgatás közepébe. Igaz, a simogatást ők sem hagyják ki, de a férfiak vadabb, bizarrabb szeretkezési pózokat forgatnak a gondolatukban, mint a nők.
Az ártalmatlan fantáziálgatás színesebbé teszi a szexuális életet, ezért egyesek szerint a hosszú ideje tartó párkapcsolatokban eleve "receptre" kellene felírni. Attól ugyanis, hogy valaki szexuális vágyálmokat kerget, és szabadjára engedi ezzel kapcsolatos fantáziáját, egyáltalán nem elvetemült gazfickó, és nem is könnyűvérű nőcske.
Ez az "öntevékeny" művelet hasznos már csak azért is, mert a képzelőerőnket és a nemi vágyunkat karbantartja, ugyanakkor nem veszélyezteti a párkapcsolatunkat. A fantáziánkat ugyanis könnyen féken tarthatjuk...

Ezek is érdekelhetnek