Halló, Tűzmadár!

Szeptemberben és októberben a Szent László Kórház onkológiai osztálya mellett működő alapítványt támogatják azok, akik vezetékes telefonról hívják a T-Com Adományvonalát. A Tűzmadár elnevezésű program célja olyan rehabilitációs központ létrehozása a kórház egyik szárnyában, ahol a diagnózis pillanatától kezdve segítséget nyújtanak az ország bármely pontjáról érkező daganatos betegeknek.

Családi kör2005. 09. 16. péntek2005. 09. 16.
Halló, Tűzmadár!

Az újjászületés szimbólumát névadónak választó szakemberek azt szeretnék elérni, hogy a betegek könnyebben viseljék a nehéz időszakot, valamint megtanulják kezelni a testi, lelki és szociális problémákat. A Tűzmadár program során egyéni és csoportterápia, életvezetési és táplálkozási tanácsadás, támaszcsoport, kreatív műhely és a kezeléseket érintő tájékoztatás várná őket. Mindez azért nagyon fontos, mert a daganatos betegnek megváltozik a családi szerepe, a fizikai és lelki erőnléte, az egzisztenciális helyzete és az életminősége - gyakorlatilag minden körülötte. A gyógyulás akár hosszan tartó folyamat is lehet, miközben folyamatosan a bizonytalanság és a kiszámíthatatlanság érzése gyötri.
Az új helyzettel való együttélés nemcsak az érintettek, de a családtagok részéről is emberfeletti erőfeszítéseket kíván.
Segítsük őket a 1788-as telefonszám hívásával!

Ezek is érdekelhetnek