5. Lötyögő nadrágok

Fogyókúrás játékunk résztvevői kezdik megszokni az ismerősök álmélkodó tekintetét: nahát, ez tényleg te vagy? A diétázók nyerésre állnak a kilók elleni küzdelemben, s ez másfél hónap elteltével már szemmel látható rajtuk.

Családi körCsászár Jenő2005. 11. 11. péntek2005. 11. 11.
5. Lötyögő nadrágok

- Nézegetem már az egy-két számmal kisebb nadrágokat - árulja el a Lőrinciben élő Molnár Gitta. A dereka ugyanis jó tíz centiméterrel lett vékonyabb. A két héttel ezelőtti megtorpanás után újra olvadni kezdtek a zsírpárnák: a huszonéves lány most kereken öt kilóval könnyebb. Ami legalább ilyen jó hír, hogy könnyebben mozog, s a szívét sem terheli a túlsúly. Gitta legszívesebben rántott tököt falatozik, a zöldséget csak tojásba és teljes kiőrlésű lisztbe hempergeti. Kéthetente vasárnap megenged magának némi könnyítést, és néhány szem petrezselymes krumplit rak a tányérjára.
- Hősiesen tűröm a koplalást - bizonygatja Baki Katalin, aki újabb három kilót adott le. A ceglédi asszony napjában csak egy főétkezést enged meg magának, s délutánonként némi gyümölccsel (dinnyével, barackkal) kárpótolja magát. A vasutas család diétája most hétvégén "kisiklott" kissé, ugyanis a nagymama túrós palacsintát sütött, s annak sem Katalin, sem pedig az ugyancsak versenyző férje, Novinszki István nem tudott ellenállni. A két-három palacsinta igazi lakomának számított az éhkopp után. Amúgy a férfi is kezdi megunni, hogy húst hússal eszik, s néha már ráéhezik a köretekre. A házaspár lassan már rá sem tud nézni a párolt csirkére, s közösen álmodoznak egy igazi pörköltről nokedlival.
Az erősebb nemhez tartozó versenyzőnk egymás után vásárolja a torna-DVD-ket, s előfordult, hogy hármat is végigcsinált pihenés nélkül. Nem is csoda, hogy a vasutasnadrág - amihez korábban sosem kellett derékszíj - lassan lecsúszik Istvánról. Legutóbb például egy spárgával fogta össze magán...
- Nem szabad ilyen gyakran méredzkedni - véli Kiss Józsefné, aki őrzi ugyan hatkilós eredményét, de ahhoz az elmúlt két hétben nem sokat tudott hozzátenni. Talán szigorúbban kellene venni az előírásokat: megtartani végre a víznapot, cukkinipörköltről visszaállni a szószokra, húsok közül a csirkemellre. Úszik, tornázik, biciklizik olvasónk, betartja a délelőtti gyümölcsdiétát - most éppen azt tervezgeti, hogy átáll dinnyéről a körtére. - Lehet, hogy gyümölcsből sem mindegy, mennyit eszik az ember?! - morfondírozik.

Így fogyózunk mi...
Miközben játékosainkról olvadnak a zsírpárnák, kollégáink egy része legszívesebben elbújdosna szégyenében.
Menyhárt Mária hirdetési igazgatónk a múlt héten beteg volt, ezért felfüggesztette a 90 napos diétát. Ám ez még semmi, a névnapján ráadásul két gyönyörű tortával kísértették meg, s a feketeerdeinek végképp nem tudott ellenállni... Kitartását bizonyítja azonban, hogy az ajándékba kapott bonbonokat nem bontotta fel, hanem biztos helyre rejtette. A szebb napok reményében...
- A diétából a vörösbor jól megy, a többiről meg ne is beszéljünk - mondta szűkszavúan fotósunk, Bohanek Miklós. Egy-két szelet torta őt is megkísértette, ezért egyelőre ő is kerüli a mérleget.
- Egy jó történetbe negatív hős is kell! - vigasztalja magát Palágyi Edit, aki nemcsak hogy nem fogyott, de még egy kilót magára is szedett az utóbbi két hétben. A sokfogásos névnapi családi ebéd (töltött csirke, karamellszelet) után nem is várhatott mást. A tanulság nem marad el: lám, egy fogyókúrától hízni is lehet!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek