6. Fogyás, öregedéssel tetézve

Lassanként a célegyenesbe fordulnak azok a vállalkozó kedvűek, akik vállalták augusztustól október végéig a közös karcsúsodást. Hogy megéri-e szenvedni? Karcsúbb olvasóink annyiszor tízezer forintos ruhavásárlási utalványt kapnak tőlünk, ahány kilóval kevesebbet mutat majd a mérleg.

Családi kör2005. 11. 11. péntek2005. 11. 11.
6. Fogyás, öregedéssel tetézve

- Ha ennek vége lesz, egy lúdlábtortával biztosan megünnepeljük! - így sóhajtott fel ceglédi versenyzőnk, Baki Katalin, aki szomorúan tapasztalta, hogy csupán egy-két kilóval lett könnyebb az utóbbi két hétben. Cseppnyi elégtétel, hogy férje - aki fogyókúrás vetélkedésünkben is társa - szintén nem adott le ennél többet. Katalint azonban hajtja a versenyszellem, hiszen mindig mindenben szeret első lenni. Újabban szívesen néz a tükörbe, mert nem látja már olyan kereknek az arcát, és a hasát is laposabbnak találja. A párjáért azonban aggódik, ugyanis a férfi egyre erőtlenebb, az arca is nyúzott. Mintha a tízkilónyi fogyást tíz év öregedéssel tetézné... Novinszki István ennek ellenére kitart, rengeteg kefirt kanalaz, s magában vagy paradicsommal falatozza a gépsonkát. A húsra lassan mindketten ráunnak, nokedli nélkül mit sem ér a pörkölt! Kamaszodó fiukat vasárnaponként a nagymama pátyolgatja, ő legalább "rendes" étkeket főz neki. A legnagyobb kísértés a házaspár számára a kertjükben termő szőlő, a magakellető fürtöknek képtelenek ellenállni. A magas cukortartalmú gyümölcs a Norbi-étrendben jogosan kapott 3-as kódot, s nemhiába került a csupán délig fogyasztható élelmiszerek közé, a banánnal együtt ugyanis inkább lehetne a hízókúrázók, mint a fogyózók kedvenc eledele.
- Töklecsót ebédeltem, olívaolajból, hagymából, cukkiniból áll, erre ütöm a tojást - újságolja a Lőrinciben élő Molnár Gitta, aki huszonöt évének megfelelően fiatalos kedéllyel viseli az "önsanyargatás" hónapjait. Az ismerősök szemében tükröződő elismerés kárpótolja azért, hogy még mindig a puffasztottrizs-szeleteket rágcsálja reggelenként. A lányt az sem aggasztja, hogy az utóbbi két hétben semennyit sem adott le, hiszen bizonyos benne, hamarosan újabb öt kilótól szabadulhat meg. Szabad perceiben azonban már töltött káposztáról álmodozik: azt rendelt az édesanyjától október végére, amikor befejeződik a Szabad Föld fogyókúrája.
Kiss Józsefnével éppen a víznapján sikerült beszélnünk. A közelmúltban nem egészen úgy haladt a fogyással, ahogy várta - ezért most már sokkal szigorúbban betartja az előírásokat. Az eredmény szabad szemmel is látható, az elmúlt két hétben újabb három kilótól szabadult meg olvasónk. Összesen kilenc kilótól búcsúzott el két hónap alatt. Most viszont siet: a fogyókúrán kívül is van élet. Valakinek le kell szednie a paprikát. Sajnálkozik, hogy nem tud semmivel megkínálni. Legközelebb a húsnapomon jöjjön, mondja.

Így (nem) fogyunk mi...
Egy dekát sem sikerült, pedig ma egyetlen adag salátát ettem - vallja be hirdetési igazgatónk, Menyhárt Mária. Az utóbbi hetekben búcsút mondott minden cifra diétának, ám nagyon odafigyel, hogy mit tesz a tányérjára. Hétvégén is csak némi húslevest ebédelt sovány hússal, így nem igazán érti, miért ilyen "hűségesek" hozzá a kilói. Bohanek Miklós fotósunk férfias hallgatásba burkolózik, mert úgy gondolja, kisebbedő pocakja magáért beszél. Palágyi Edit egy százas papír zsebkendő társaságában azon elmélkedik, hogy náthásan egyenesen ártalmas lenne a koplalás. Végül leszögezi: szervezetünk bizonyára már tartalékol a hosszú és zord télre, ezért nem fogytak a többiek sem. Talán egyenesen a túlélést szolgálja, ha megmarad egy-két párnácska...

Ki tart velünk?
Szerkesztőségünk arra is kíváncsi, vajon a négy versenyzőnkön kívül akad-e olyan olvasónk, aki szintén velünk karcsúsodik. Ahogy korábban ígértük, az ő igyekezetüket is díjazni fogjuk.
Kérjük, írják meg tapasztalataikat, sikereiket és kudarcaikat egyaránt! Címünk: Szabad Föld, Karcsúsodjunk együtt, 1125 Bp., Istenhegyi út 59-61.

Ezek is érdekelhetnek