Fogadalombazár

Álmodtam vagy tényleg megtörtént, nem tudom már. Egy biztos: óriási volt a tömeg. Valahonnan középről éles hang rikoltozott: - Újévi fogadalmat vegyenek! Akciós, itt a vissza nem térő alkalom!

Családi körKemény Krisztina2005. 12. 23. péntek2005. 12. 23.
Fogadalombazár

Kíváncsian fúrtam beljebb magam a lökdösődő emberáradatban. Az éjfél vészesen közelgett. A roskadásig telt pultnál bőrkabátos férfi száll ki egy BMW-ből, szó nélkül löki félre az embereket: - Gyorsan egy fogadalmat! A legdrágábból, bőrkötésben, eredeti olasz importból. Szöveg mindegy, amit akar, lényegtelen.
Csak jönnek-jönnek az emberek. Extra kívánságok is elhangzanak: változtatható, elhalványuló, titkosírással készült vagy éppen olvashatatlan feliratú fogadalmakat keresnek. Vannak persze előre gyártott termékek, például "Abbahagyom a dohányzást." Hirtelen sunyi képű srácot látok a pulthoz lopózni, máris tovaoson egy elcsent darabbal: "Ezentúl becsületes munkából élek."
Közeleg az éjfél. A tömegből kivergődve hirtelen másik pultot veszek észre, ahol egyetlen lélek sem ácsorog. Fölötte felirat áll: "Teljesített óévi fogadalmak átvétele."

Ezek is érdekelhetnek