Mit hoz a Tűz-Kutya éve?

A mágusok és javasasszonyok szezonját éljük ezekben a napokban. Ki kristálygömbből, ki az inga mozgásából, ki a csillagokból kémleli a jövendőt. Mi is kifaggattunk néhány "szakértőt", hogy tisztán lássuk: szerencsét vagy bajt várjunk-e 2006-tól, azaz a Tűz-Kutya jegyű évtől? A vélemények megoszlanak, a kép nem sokat tisztult.

Családi körCsászár Jenő2006. 01. 06. péntek2006. 01. 06.
Mit hoz a Tűz-Kutya éve?

- Nem szeretnék illúzióromboló lenni, de igen nehéz évet látok. A hozzám fordulók háromnegyedének azt jósoltam, hogy komoly gondokkal kell megküzdeniük. Legtöbbjükre anyagi és munkahelyi nehézségek várnak - jelenti ki kertelés nélkül Horváth Andrea asztrológus.
A kínai horoszkópok ismerője szerint január 9-én a Tűz-Kutya évébe lépünk, s ez igencsak próbára teszi a türelmünket. Állítólag tíz-tizenkét évenként fordul csak elő ilyen kemény esztendő. Főleg a fővárosban és az ország északi felén élők elé tornyosulnak majd leküzdésre váró akadályok. A bolygók ártó fényszögei vetülnek rájuk, ezért terhes sorsfeladatokat kell megoldaniuk. A csillagjós a kevésbé szerencséseket azzal biztatja, hogy az erőpróbák elősegítik az egyéniség fejlődését. Hiszen, mint tudjuk, teher alatt nő a pálma.
- Mindennek megvan az ideje, az aktivitásnak és a passzivitásnak is - magyarázza Horváth Andrea. Az idei év nem a jang, vagyis a férfierő, hanem a jin, azaz a befogadó női minőség éve. Ez persze nem tétlenséget képvisel a kínai gondolkodásban, inkább figyelmes és türelmes várakozást.
Andrea személy szerint a Kutya jegyében született, ezért azt reméli, a saját jegyének valamelyest kedvez a "tüzes eb". Az asztrológus maga is komolyan veszi a bolygók üzenetét. Nem törődve azzal, hogy a barátai megmosolyogják, jó hat hónapja a garázsban pihenteti az autóját, a csillagokból ugyanis balesetveszélyt olvasott ki.
Egyik ügyfelének horoszkópja ugyancsak balesettel fenyegetett, ezért az illető nő szabadságot vett ki, és bezárkózott a lakásba. A sorsát mégsem kerülhette el: takarítás közben leesett a hokedliról, és lábát törte. A hölgy nem neheztelt meg az asztrológusra, inkább bölcs belenyugvással fogadta a sérülést. Úgy gondolta: ha kimerészkedik az utcára, még nagyobb tragédia érhette volna.
- Az átlagosnál jobb lesz az idei esztendő. Bízom benne, hogy az ember visszatalál a természethez, és nagyobb harmóniában él majd a Földanyával - mondja Godáné Nagy Katalin.
A gyöngyösi asszony, aki elmondása szerint a "beszélő égi fény" üzenetét közvetíti, sokszor festményeken is megörökíti látomásait. Így jövendölte meg például a New York-i, szeptember 11-i tragédiát. A mostani képein szerencsére angyalok és aranyszínű aurás gyermekek tűnnek fel, s ez is a békés fejlődés időszakát jövendöli.
- Mindez persze nem jelenti azt, hogy mentesülünk a természeti csapásoktól, a sok hurrikán és szökőár ugyanis azt mutatja, hogy a Föld törésvonalai átrendeződnek, s ez a folyamat idén sem áll meg. Hazánkban áradásokra kell számítani - árulja el a látnok.
Megnyugtat azonban, hogy világméretű járványtól idén nem kell tartanunk, így az anyagi és szellemi gyarapodásunkat semmi sem hátráltatja.
{p}
Horoszkópingoványban
Barátnőm egyre gondterheltebb. Az év első napjától bújta a csillagfejtő irományokat, bevásárolt egy tucatnyi újságot, könyvecskét. "Legyőzhetetlen Tigris vagyok!" - kiáltott fel, amint végzett egy kötettel, amely bevezette a kínai asztrológiai rejtelmeibe. (Titkon örült, hogy nem a Disznók vagy a Patkányok népes seregét gyarapítja, akiket ugyan tisztelet övez Keleten, ám megjelenésük mégsem valami előnyös.) Születési jegyének jellemzéséből viszont kiderült, hogy barátnőm, aki Tigris, bátor, független és kezdeményező vezér, s óriási életkedvvel veti rá magát az élet kihívásaira. A jóslatból megtudta, hogy idén vegyes éve lesz: lesz olyasmi is, aminek nagy lendülettel durálja neki magát, mégis kudarcot vall vele, s akad, amit félvállról vesz, mégis sikert hoz számára. A prognózis ráadásul megsúgta, hogy 2006 nyarán nyaralni támad kedve, novemberben pedig elfogja az őszi mélabú.
Másnap azonban egy nyugati horoszkóp került a kezébe. Abból meg azt olvasta ki, hogy ő egy gyenge Szűz, aki még egy tüsszentéstől is megijed, mivel igencsak hajlamos a képzelt betegségekre. Életereje fogytán, de ezt senki sem bánja, mert kákán is csomót kereső, szőrszálhasogató természete miatt amúgy sem állhatják ki az ismerősei. Munkájában ugyan precíz - vigasztalhatta magát e jegy szülötte -, ám kizárólag szerény beosztottként állja meg a helyét.
Barátnőm egy pillanatig megingott. Hogy is hihetne ezek után a csillagjósoknak?! Aztán tovább olvasott. A folytatás itt is szóról szóra azt ígérte, mint az előbbi: nyáron nyaralni fog, ősszel pedig szomorkodni. Egyes kezdeményezései sikerülnek, mások nem.
A horoszkópok tehát egybevágnak! - nyugodott meg barátnőm, és ezek után már magabiztosan vág neki az új esztendőnek.

Harcias Mars igazgat
Szilveszter táján a boszorkányok sem tétlenkedtek. Abafi Cézár, a több ezer tagot számláló Boszorkányszövetség szakrális vezetője különféle ingák és bűbájos szerszámok segítségével fürkészi a jövő titkait. Ő azonban - kolléganőivel ellentétben - egyértelműen sem jót, sem rosszat nem ígér.
- Helyben maradás jellemzi az idei évet. Egyelőre nem tör ki a madárinfluenza, legfeljebb árvizek várhatók - mondja talányosan, majd kitér a részletekre. Eszerint hazánkra leginkább a harcias Mars bolygó vet árnyékot a következő hónapokban. Az ország egyik fele küzdelembe bocsátkozik az ország másik felével. Nem tör ki persze polgárháború, csak éppen közelednek a választások, s célegyenesbe fordul a kampány. Talán épp ezzel függ össze, hogy nagy pénzösszegek tűnnek el hirtelen, és sokaknak nélkülözniük kell az anyagi jólétet. Akadnak persze olyanok is, akiket éppen e harcias idők villanyoznak fel. Ám az csak májusban derül ki, hogy ezúttal melyiküknek virrad fel a szerencsecsillaga.