Virágkitűző

Csak óvatosan a virágválasztással! Egy éles szemű holland lélekbúvár szerint komoly összefüggés fedezhető fel kedvenc virágunk és jellemvonásaink között.

Családi körBalogh Mária2006. 05. 12. péntek2006. 05. 12.
Virágkitűző

Aki például a tulipánt kedveli, derűlátó, mindenkor hisz a szerencséjében, ragaszkodik a függetlenségéhez, olykor azonban hátrányos helyzetbe sodorja magát bizonytalansága miatt. Legtöbbjük önbizalma törékeny, ezért könnyen a hiszékenység áldozataivá válhatnak. A tulipán hódolói közt ugyanakkor sokan vannak, akik kettős életet élnek, s titkaikat kiválóan palástolják a külvilág előtt.
Az orgona szerelmesei erőtől duzzadó emberek, akik kitartóan küzdenek céljaikért, szívesen segítenek másokon, és ha válságba kerül az életük, a természetből, az apró örömökből merítenek erőt. Az orgonaimádók soraiban olyanok is felbukkannak, akik nem jeleskednek a felelősség vállalásában, szívesen hárítják másra, többnyire a partnerükre. Akinek nincs mit tennie, a békesség kedvéért vagy elvállalja a bűnbak szerepét, vagy a sarkára áll és önálló életet kezd.
Aki a kardvirágot szereti, többnyire becsületes ember, és másokon is szívesen segít, de nagyon nehezen alkalmazkodik az új körülményekhez. A rózsa szeretete mély érzelmekről, szenvedélyről, érzékenységről, az új iránti fogékonyságról és hatalmas akaraterőről árulkodik a szakember olvasatában. A szegfű iránti odaadás a találékonysággal, ravaszsággal hozható összefüggésbe. Olyan emberek rajonganak ezért a virágért, akik szeretik a változatosságot és a társasági életet. Az illatos frézia és gyöngyvirág rabjai romantikus, önfeláldozó, álmodozó típusú emberek, akik gyakorta szenvednek kisebbrendűségi érzéstől. Sokáig eltűrik az intrikákat, majd amikor felismerik, hogy becsapták vagy kihasználták őket, netán zsarnokoskodtak felettük, tőlük szokatlan módon gyors döntést hoznak, és szakítanak azzal, akiben csalódtak.

Ezek is érdekelhetnek