Ha görbült a konyha

Igazi kihívás ez a furcsa alakú helyiség, amelyet egy fiatal házaspár konyhává szeretne alakítani. Az íves üvegfal adta az ötletet, hogy a konyha se legyen a szokásos szögletes formájú, hanem épp előnnyé változtassuk az első látásra lehetetlennek tűnő alakot.

Családi körD. Tasnádi Marianna2006. 09. 22. péntek2006. 09. 22.
Ha görbült a konyha



Az alapelv: a konyhabútor és tálalóegységek követik a szemben lévő fal ívét. A fiatalok sokat dolgoznak, keveset esznek otthon, így a pult mögötti bárszékek egyszerű és gyors étkezési lehetőséget kínálnak. A székek háttámlásak, kényelmesen lehet őket használni akár hosszan tartó vacsorák alkalmával is, miközben a fiatal pár beszámol egymásnak a napi élményekről. Természetesen hétvégén, nagyobb társaság esetén a nappaliban elhelyezett kényelmes étkezőasztal és hat szék várja a vendégeket.
A konyhabútor munkapultja színes, bohókás felület, amely visszacseng az üde sárga, narancsszín falak árnyalataiban. A padlóburkolat is kicsit merészebb: világoszöld. A tűzhely feletti csempe ugyancsak. A mindennap használatos gépeket - kávéfőző, gyümölcsprés - redőnyös szekrény rejti. A konzolos asztalnál, az állítható magasságú széken ülve a háziasszony kényelmesen előkészítheti az ételt. A falon apró polcok törik meg a szekrények "uralmát", melyeken szép formájú poharak, fém díszdobozok és szakácskönyvek sorakozhatnak.


Ezek is érdekelhetnek