Agyvérzés ellen csoki

Tudjuk, hogy a mértéktelen szénhidrátfogyasztás, édességhabzsolás káros a szervezetünknek. Egy új tanulmány azonban - nem cáfolva ezt a megállapítást - kedvező hírrel szolgál a csokoládét kedvelők számára.

Családi kör2006. 10. 13. péntek2006. 10. 13.
Agyvérzés ellen csoki

A vizsgálatban csak idős férfiak vettek részt, s kimutatták, hogy azok körében, akik naponta legalább négy gramm kakaót vagy csokoládét fogyasztottak, sokkal ritkább volt a végzetes kimenetelű agyvérzés vagy szívinfarktus. A kutatóknak mára sikerült azonosítani a kakaó kedvező élettani hatású anyagát. A flavonoid erős antioxidáns, amely védi az erek belső falát, ezért jótékonyan hat szervezetünk keringésére. (Egyes gyümölcsökben, zöldségekben, a zöld teában, a vörösborban, valamint a vörös szőlőlében is megtalálható.)
A csokoládé és a kakaó mégis igen kalóriadús csemege, a vörösbor pedig csak mértékletes fogyasztás mellett tekinthető természetes alapanyagú "gyógyszernek".

Ezek is érdekelhetnek