Diákok vércukra

Családi kör2007. 04. 13. péntek2007. 04. 13.
Diákok vércukra

A diákok nagy többségének jó volt a vércukorszintje, néhány tanulónál mértek a szakemberek a határértéknél magasabbat. Nekik azt tanácsolták, hogy háziorvosukkal ellenőriztessék újra, vagy bármelyik narancssárga felkiáltójeles patikában mérjék meg.
A cukorbetegség egyre fiatalabb korosztályokat  fenyeget,  a helytelen életmóddal együtt járó, úgynevezett kettes típusú diabétesz már megjelent 12-14 éveseknél is. Ennek ellenszere: egészségesen kell táplálkozni, rendszeresen mozogni, és évente legalább egyszer ellenőriztetni a vércukorszintet. A gyümölcsök és zöldségek, a zsírszegény ételek és tejtermékek, a barna vagy a teljes kiőrlésű pékáru fogyasztásával, valamint napi 30 perc mozgással - ami lehet akár tempós séta is - vezet az út a cukorbetegség megelőzése felé.
Minderről szól az alapítvány tavaszi kampánya, amelynek keretében április 19-én újabb száz középiskola kap ingyen vércukormérőt (köztük a hódmezővásárhelyi Corvin Mátyás Szakközépiskola is), hat egyetemen végeznek egészségfelmérést és kutatást, ingyenes szűréseket tartanak országszerte, és rendezik meg a második Egy csepp Világnapot.
Az Egy csepp figyelem Alapítvány idei programjairól rövidesen tájékozódhat bárki a www.egycseppfigyelem.hu honlapon és a sajtóból.
Aki szeretné segíteni a nem ritkán vakságot, agyvérzést, lábamputációt is okozó cukorbetegség megelőzését célzó munkát, egy-egy telefonhívással 100 forinttal támogathatja az alapítványt. Az adományvonalon keresztül áprilisban  bárki lehet "Egy csepp támogató": ehhez fel kell hívnia a 1788-at T-Com vagy a T-Mobile hálózatából.
Szánjon Ön is egy csepp figyelmet az egészségére!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek