Teszt-vesz sarok

Családi körBalogh Mária2007. 04. 06. péntek2007. 04. 06.
Teszt-vesz sarok

Hétéves kislányom a minap elém tett egy tojás alakú "nevenincs" csokoládét, amelynek belsejében, műanyag hengerben egy hercegnő rejtőzött. A mesefigurához még csak-csak hozzáfértünk, de a csoki a kukában landolt: az édességre ugyanis valamilyen fehér ragaccsal rögzítették a levakarhatatlan sztaniolpapírt. Így jár, aki csak egyszer is hűtlen lesz a jó öreg Kinder-tojáshoz, amely még sosem okozott csalódást.
Nem úgy a húsvéti csokinyuszik és -tojások, amelyek sokszor közepes árkategóriában is ízetlenek. Összetételüket tekintve köszönőviszonyban sincsenek a valódi csokiból készült édességekkel. Ezek ugyanis kakaós tejbevonó masszából állnak össze a felirat szerint, cukrot, hidrogénezett növényi zsírt, zsíros tejport, 5,5 százaléknyi kakaóport, szójalecitint és E betűs tartósítószereket tartalmaznak. A valódi tejcsokoládékban a kakaó-szárazanyag megengedett alsó határa harminc százalék. Ilyen minőségi termék például a Milka összes finomsága, azok emellett kakaóvajat, mogyorómasszát, nyomokban dióféléket is tartalmaznak. Igaz, az áruk is borsos. De biztosan nem a kukában végzik. És akkor máris megérték az árukat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek