A Veszprémnek hazai pályán sem okozott gondot a Plock legyőzése a kézi BL-ben
nemzetisport.hu
Kép: Chervil in the organic garden.Anthriscus or chervil growing in Europe and temperate parts of Asia.Anthriscus cerefolium is cultivated and used in the kitchen to flavor foods. Selective focus., Fotó: avoferten
Turbolyás csirkecomb vadrizzsel
Hozzávalók:
60 dkg csirkecombfilé
25 dkg vadrizzsel kevert barna rizs
1 kis csokor turbolya
1 ág vagy egy kávéskanál
szárított kakukkfű
olaj só bors
A félbevágott filéket egy jól záródó dobozban összekeverjük egy kis olajjal, sóval, borssal, végül belevegyítjük az elmorzsolt kakukkfüvet meg a durvára vágott turbolyát is. Pár órát hideg helyen pihentetjük. Utána felhevítünk egy serpenyőt, s a páccal együtt belefordítjuk a csirkét. Mérsékelt tűzön mindegyik oldalukat megpirítjuk, közben sűrűn kevergetjük. Tálalás előtt meghintjük egy kis összevágott turbolyával.
Pici zsiradékon megfuttatjuk a kétféle rizst, majd öntünk rá kétszeres mennyiségű vizet, sózzuk, és puhára főzzük.
Édespetrezselyem
Friss turbolyával a boltokban nemigen találkozunk. Ezt az édeskés, ánizsos illatú fűszernövényt magunknak kell begyűjteni. Zsenge, petrezselyeméhez hasonló leveleit érdemes leszedni tavasszal (akár száríthatunk is belőle, akkor egész évben használhatjuk). Sokfelé nő vadon, akácosokban, kertek végén. A turbolya jól illik húsokhoz, gombákhoz, mártásokhoz, salátákhoz.
nemzetisport.hu
metropol.hu
origo.hu
magyarnemzet.hu
delmagyar.hu
origo.hu
mindmegette.hu
magyarnemzet.hu
magyarnemzet.hu
baon.hu
nemzetisport.hu
origo.hu