
Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu

Paradicsomos kagylóleves
Hozzávalók: 1,5 l paradicsomlé 4 szelet toastkenyér 20 dkg kagylóhús (konzerv vagy fagyasztott) 1-1 csokor bazsalikom, oregánó és snidling) só 1 gerezd fokhagyma fél dl olívaolaj 12 szem olajbogyó
Az olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott zöldfűszereket és az összezúzott fokhagymát. Felöntjük a paradicsomlével, megsózzuk, felforraljuk, majd beletesszük a kagylóhúst. Ha konzervált kagylót használunk, akkor azt elegendő egyszerűen összeforralni a paradicsomlevessel, a fagyasztottat újraforrástól számítva körülbelül 10 percig főzzük. Az elkészült levest szükség szerint sóval utánízesítjük, pár szem olajbogyóval és pirítóssal tálaljuk.
Májas tésztapuding
Hozzávalók: 25 dkg makaróni 10 dkg vaj 1 szál póréhagyma vagy 1 csomag újhagyma 30 dkg csirke- vagy pulykamáj 2 sárgarépa 3-4 dl tejszín 4 tojás 5 dkg reszelt sajt majoránna szerecsendió só
A tésztát sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A vaj felén megfuttatjuk a felszeletelt póréhagymát. A májat 1,5-2 centis kockákra vágjuk, rátesszük a hagymára, ízesítjük sóval, majoránnával és szerecsendióval. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott répát, majd a ragut pár percig forraljuk, nem kell puhára párolni.
A tejszínt kikeverjük az egész tojásokkal. Megsózzuk, beletesszük a reszelt sajtot, hozzáadjuk a tésztát meg a zöldséges ragut. Jól összekeverjük, kivajazott őzgerincformába tesszük, végül a 130 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt megsütjük. Kevert salátával tálaljuk.
Joghurtos erdeigyümölcs-torta
Hozzávalók: 13 dkg liszt 6 dkg vaj 4 evőkanál cukor 1 tojássárgája 40 dkg erdei gyümölcs (málna, ribizli, szeder stb.) 7 lap zselatin 7 dl joghurt 4 dl tejszín 20 dkg ribizlidzsem 10 dkg babapiskóta 1 csomag piros tortazselé 1 csomag vaníliás cukor
A lisztet a vajjal, 2 evőkanál cukorral, a tojássárgájával és két evőkanál hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Hideg helyen 30 percig pihentetjük, majd 26 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk. Villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A gyümölcsöket megtisztítjuk, a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot a maradék cukorral édesítjük, belekeverjük a feloldott zselatint, hűtőbe tesszük. 3 dl tejszínt habbá verünk, majd a dermedő joghurtba vegyítjük. A joghurtkrém felét a tortaformában várakozó tésztára simítjuk. A gyümölcsből egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a megmelegített ribizlidzsembe keverjük. A joghurtkrémre simítjuk, kirakjuk a babapiskótával. Rákenjük a maradék krémet és a tortát pár órára a hűtőbe tesszük.
A csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük a tortazselét, bevonjuk vele a süteményt. A maradék tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük, és habrózsákat nyomunk a tetejére.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu